CITLIVÁ MÍSTA

Lisa KLEYPAS

v originále SMOOTH-TALKING STRANGER

vydalo Domino 2012

citliva-mistaSoučasnost, USA

Anotace: 

Někdy nalezne člověk pomoc tam, kde by ji nikdy nehledal.
Ella Varnerová má za sebou nepříliš šťastné dětství s hysterickou matkou a sobeckou sestrou, takže se nyní snaží naplnit svůj sen o klidu a spokojenosti. Víceméně se jí to daří: píše sloupky pro časopis a žije s přítelem, který jí imponuje svou touhou měnit svět. Dny ubíhají jeden za druhým, Ella je nechává plynout jako vodu a neplánuje žádnou převratnou životní změnu. 
Z rutiny ji vytrhne teprve zpráva, že sestra nechala u matky týden staré novorozeně a zmizela. Matka se o dítě starat nehodlá – je ještě příliš mladá na to, aby byla babičkou! –, a tak Elle nezbývá nic jiného, než aby se chlapečka ujala. Zároveň se však s vervou vrhne do pátrání po jeho nezodpovědném otci.
Na pomyslném seznamu figuruje jako první Jack Travis, playboy s tučným kontem, rychlým vozem a zástupy milenek. Ellu překvapí hned dvakrát: je mnohem přitažlivější, než si myslela, a namísto arogance projeví účast a podporu. Citově vyprahlá Ella má co dělat, aby se nezamilovala. Ví přece, že Jack z jejího života brzy zmizí – a Jack to ví také. Okolnosti, za jakých se setkali, by je měly od dalších setkání spíše odradit. Každý patří do úplně jiného světa. Existují i další okolnosti, proč by na sebe měli chtít zapomenout. Ani jednomu se to ale nedaří…

Hodnocení: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a půl

Ella Varnerová to se svou rodinkou nemá lehká. Docela úspěšně se snaží vyhýbat matce i sestře a spokojeně si žije v klidném vztahu s veganem Danem. Píše pro časopis, který se zabývá vztahy, sexem a městskou kulturou, sloupek Zeptejte se slečny Nezávislé. Jednoho dne jí nečekaně zavolá matka Candy, že její sestra u ní nechala svého čerstě narozeného synka a zmizela. Candy se necítí být babičkou a rozhodně se nemíní o Luka starat. Ani Ellyn přítel Dan netouží žít v domácnosti s kojencem. Samotná Ella se snaží vypořádat se svým opuštěným synovečkem a zároveň pátrat po jeho otci. První náznaky ukazují, že Luke by mohl být syn playboye  Jacka Travise. 

Třetí díl o rodině Travisových je vyprávěný z pohledu hlavní hrdinky Elly, která by si za své chování zasloužila metál, což se v žádném případě nedá říct o její matce a sestře. Lisa Kleypas by se skoro dala podezírat, že si zasedla na sexy modrooké blondýny, protože z nich až příliš často dělá intrikánské potvory a „zaječice hrabošice“. Jack je typický člen Travisovic rodinky. Tvrdohlavý, umíněný, vesele si užívající se zlatokopkami, ale zatraceně dobře si dává majzla, aby nějakou omylem nepřitáhl do rodiny. Nejlepší z celého příběhu je bezesporu mrňousek Luke. 

Citlivá místa jsou rozhodně čtivější než první díl série, protože nemají rozplizlý začátek a neustále se v nich něco děje. Jejich velkým mínusem je způsob vyprávění, které strašně znevýhodňuje Jacka. Objevuje se vtip, napětí i romantika, ale pokud se jednou čtenář namlsá na autorčiných historických romancích, tak mu tato kniha přijde slabá a nezáživná.

(Zdroj anotace vč. obrázku Domino)

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,14 (21 x)

Loading...

[su_button url=“http://www.palmknihy.cz/citliva-mista-1.html??aff_pk=cekn2012″ target=“self“ background=“#2D89EF“ color=“#FFFFFF“ size=“3″ wide=“no“ center=“no“ radius=“auto“ icon_color=“#FFFFFF“ text_shadow=“none“]KOUPIT E-KNIHU[/su_button]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..