NOČNÍ ROZKOŠE

Sherrilyn KENYONová

v originále NIGHT PLEASURES

vydala Euromedia Group, k.s. 2006, 2014


nocni-rozkose.jpgnocni-rozkose14Možná vypadá jako upír, ale jeho cílem je chránit lidi, ne pít jejich krev. Za dva tisíce let nenašel Kyrián Thrácký nikoho, kdo by v něm vzbudil touhu získat zpět svou duši a stát se znovu člověkem – dokud nepotkal Amandu. A když se ti dva štvou ulicemi New Orleansu, aby polapili smrtelně nebezpečného nepřítele, bojují také za to, aby dokázali uvěřit v pravou lásku a společnou budoucnost.

Hodnocení :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak jsme si s Renčou pro Vás připravily další malý exkurz do romance ze současnosti a zase té upíří, ačkoli tady jsou upíři poněkud netypičtí. 😉 Hodně už bylo o téhle knížce řečeno v komentářích na RČK, a tak ji tady máte oficiálně zrecenzovanou.

Amanda je mladá účetní, která uvažuje velice racionálně, nesnáší cokoli nadpřirozeného, jenže má mj. poněkud „ulítlé“ dvojče Tabithu, která po nocích pořádá se svými přáteli hon na upíry. Tabitha však netuší, že jeden má zase spadeno na ni, a tak se jednoho večera stane, že tenhle upír si Tabithu a Amandu splete a namísto Tabithy unese Amandu.

Amanda se po únosu probouzí a je připoutaná k neznámému, ale neuvěřitelně fešnému blonďákovi a Amandě je jasné, že její sen o klidném, nudném a všedním životě se rozplývá a čím víc tohohle blonďáka – Stopaře – Kyriána – poznává, tím víc proniká do jeho tajemného světa Stopařů, Apollitů, Démonů a roztodivného řeckého božstva. 😉

Kyrián je Stopař, který má za úkol chránit lidi před krvežíznivými a dušechtivými Démony, a kdysi dávno kvůli pomstě upsal svou duši bohyni Artemidě. Nesmrtelnost bere jako výhodu a poslání, to však jen do doby než pozná Amandu a objeví vzájemnou velmi silnou přitažlivost. A tak Kyrián začne uvažovat, jaké by to bylo získat zpět svou duši, někomu opět důvěřovat a moci prožít klidný život a hlavně i založit rodinu…

Ale aby to nebylo až tak jednoduché, tak se napřed musí Kyrián vypořádat s nebezpečným Desideriem, který ohrožuje nejen jeho, ale především má zálusk na Amandu.

A víc už neřeknu, hezky si knihu přečtěte!

Takže dle mého – výborná autorka, výborná kniha, která si zaslouží plný počet hvězd. 🙂 Bohužel pro fanynky téhle autorky mám nepříjemnou zprávu – Euromedia, která knihu vydala, o dalších dílech ze série Dark-Hunter zatím neuvažuje. 🙁 Asi nás chtějí vycepovat v angličtině nebo jiných cizích jazycích, protože, kdo si chce sérii přečíst (navíc Noční rozkoše jsou až třetí kniha ze série Dark-Hunter – předchází jí Fantasy Lover a Dragonswan – tedy když nepočítám krátký příběh The Beginning, který vyšel jako součást knihy Sins of the Night), nic jiného mu nezbude. A to, prosím, na Slovensku už vyšla krom Nočních rozkoší i další kniha Živly noci!

(zdroj anotace vč. obrázku www.knizniweb.cz)

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,63 (97 x)
Loading...

38 komentářů u „NOČNÍ ROZKOŠE

  1. Dobrá zpráva pro závisláky: tenhle rok, a to už v prvním pololetí nejen že vyjdou znovu Noční rozkoše, ale měly by vyjít i další části série! Podívejte se na ediční plán, který by se měl brzy objevit.

  2. Já musím říct že se hlásím do klubu závisláků a chtěla bych další díly takže když někdo napíše co mám pro to udělat udělám… Protože se dívám i na slovensku že bych si ty knihy koupila ale nikde nerozesílají do ČR… 🙁

  3. pre mna dost velke sklamanie. podla ohlasov som cakala teda viac. pripadalo mi to ako zlatanina hanbatych scen, utrpenia a mucenia 🙁
    zaujimave, ze kenyon vytvorila v jednej z dalsich knih dvojicu valerius-tabitha…
    slovensky ikar vydal uz styri casti. trosku si mohol dat pozor na preklad a nie v kazdej prelozit kenyonovej mena hrdinov a „nazvoslovie“ paranormalneho svetu inak. vznika tak mierny chaos. a chudak talon sa v dvojke premaval na motorke ako pazur 😮

  4. Já se k téhle knize vracím pořád a pořád – moji sourozenci vždycky protáčejí panenky, když mě vidí, jak v ní ležím… TOhle je opravdu super kniha, rozhodně všem doporučuju

  5. užasná knížka, to jsem si pošušnala :-))miluju upíry, mám asi nějakou upíří uchylku :-)) Myslela jsem si ,že J.R.Ward píše skvělý knížky,ale tahle byla stejně dobrá,ne-li lepší!!Jdu se vrhnout na Milence snů :-))
    dávám 5 hvezdiček a rozhodně doporučuji!!

  6. Dočteno. A četla jsem ji snad měsíc. Vždycky pár stránek na dobrou noc nebo když bylo chvíli času a nebylo co jinýho ke čtení. Teda mě to vůbec nevzalo, hodnoceno tak za tři anorektický hvězdičky. Nějak jsem se nemohla přimět věřit autorce, co za příběh mi to předhodila. Oba hlavní hrdinové se tam hned od začátku nemravně ohmatávají, kde by se na romantickou strunku dalo přitlačit, jde se hned na věc bez takových těch ťuťu obezliček. Asi je to i špatným překladem, nevím, prostě mi to nepřišlo dobrý a tím pádem přicházejí knihy Kenyon o jednoho fanouše v podobě mojí maličkosti… howgh.

  7. Noční rozkoše mám právě objednány a momentálně (doufám 🙂 cupkají do mých rukou. Už se na ně těším a jestli budou aspoň z půlky tak dobré, jak je tady vychvalujete, tak si ráda stoupnu do řady neukojených čtenářek bombardujících Domino po vydání dalších dílů z téhle série. Určitě sem dám info, jak mě knížka stáhla do upíří reality.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..