ANDĚLSKÁ TVÁŘ 2

Hana Marie KÖRNEROVÁ

vydala Euromedia Group, k.s. 2009


andelska-tvar-2.jpg1870 Francie a Francouzská Polynésie

Barvitý romantický příběh plný dobrodružství, dramatických zvratů a intrik, horoucí lásky a jiskřivé vášně nás zavede z tajemného světa starobylého šlechtického sídla Mornay do francouzských kolonií v Tichomoří.

Filip de Mornay odjíždí do války a jeho těhotná žena Charlotta zůstává na zámku sama. Při nehodě kočáru způsobené Margot Pinaudovou, její dávnou sokyní, přijde nejen o svou společnici, ale navíc i o dítě. Když posléze obdrží zprávu o Filipově smrti u Sedanu, ocitne se Charlotta psychicky i fyzicky na dně.

Před smrtí ji zachrání až teta Madeleine – otcova sestra, která ji odveze na malý ostrov, jemuž vládne její zeť plukovník Tessier. Na Charlottu čeká zcela jiný život: nová, nečekaná přátelství, láska, ale i intriky a nenávist. Příbuzní nutí Charlottu do nového sňatku, ale ona odmítá.

Je dost silná na to, aby překonala všechna nebezpečí a šla svou vlastní cestou?

Hodnocení: skoro :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

K anotaci již není co dodat, jediné co ještě můžu přiblížit, aniž bych už vše prozradila 😉 , je ještě Charlottin pobyt na ostrově Avaronga, který má pod správou právě zeť tetičky Madeleine.

Charlotta je na ostrově přijímána vřele a zaujme zejména mladého kapitána Roberta Eymeryho, zástupce plukovníka Tessiera. Kapitán Eymery se začne Charlottě dvořit, ale ta ho odmítá. Jenže pak se od sestřenice Eleny, dcery Madeleine, dovídá, že panství de Mornay se dostalo do vážných ekonomických potíží a že vlastně Charlotta je na mizině. Když pak ještě plukovník Tessier vážně onemocní, je Charlotta zahnána do úzkých a musí znovu uvážit nabídku k sňatku s kapitánem Eymerym.

A aby starostí nebylo málo, ještě na ostrov přijíždí tajný vyšetřovatel francouzského ministerstva války, aby odhalil rozsáhlou zpronevěru financí a zásob na ostrově. Jako první padá podezření právě na plukovníka Tessiera…

K tomu se domorodci začnou obávat tajných čar a kouzel, když po nocích ostrov obchází tajemné velké černé zvíře – prý obávaný přízrak – černý tygr…

Ale vše se vyřeší a po dramatickém závěru Charlotta najde své životní štěstí po boku …., koho to nepovím, to už si přečtěte sami. 🙂 Za sebe knížku hodnotím jako takovou oddychovku s docela předvídatelným, ale hezky napsaným dějem. Ale první díl Andělské tváře se mi líbil víc, přišel mi propracovanější, tajemnější i romantičtější než tenhle.

(zdroj anotace vč. obrázku www.knizniweb.cz)

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 3,56 (18 x)
Loading...

13 komentářů u „ANDĚLSKÁ TVÁŘ 2

  1. Lucka: Tak to je i můj problém – já jsem v tom hrdinovi také neustále viděla Pomejeho…

  2. pre mna skvele, rovnako ako prvy diel.
    jedine minus – filipa som si stale predstavovala ako jeho filmoveho predstavitela 🙁

  3. Malé plus dávám Ikaru za výběr obálky, protože mám velice ráda modrou barvu. Jméno Charlotta je také docela pěkné. Nejzajímavější části příběhu: Smutný osud Charlotty a Filipa – Zajímavý konec příběhu. Musím se přiznat k tomu, že se za normálních okolností nikdy nedívám nejdříve na konec, ale tentokrát jsem to udělala a byla jsem dost překvapená. Knížku jsem přečetla velice rychle a moc se mi líbila, takže jí dávám pět hvězdiček a vřele ji všem doporučuji. Jenom doufám, že ji zase někdo nezfilmuje…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..