NAHÝ VÉVODA

Sally MacKENZIE

V originále THE NAKED DUKE

vydalo : Ikar 2009

mackenzie-nahy-vevoda.jpg

Anglie     krátce po skončení napoleonských válek

Nahý vévoda je první příběh z volné série historických romancí z pera americké autorky Sally MacKenzie, obohacený humorem a napínavým dobrodružstvím. Romantický vztah osiřelé Sarah Hamiltonové, která přijede do Anglie, a Jamese, vévody z Alvordu, je plný zvratů a prostoupený erotickým jiskřením…

Hodnocení     :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No ano, nedivte se. Nová autorka pro mne byla tak příjemným překvapením, že jsem dala za pět. A to i přes to, že bych opět (já šťoura) našla na hrdinech drobné vady na kráse. Ale dílko je svěží, úsměvné, napínavé a jak trefně stručná anotace podotkla – i jiskřivě erotické.

Tedy, erotické je možná poněkud silný výraz. Nicméně vévoda – mimochodem fešák s podezřele milou povahou, neuvěřitelným tajemstvím a s přezdívkou Mnich, prostě svou nastávající nedokáže vypudit ze svých milostných představ. A to od chvíle, kdy ji spatřil. Ve své posteli. Nahou.

No, ono to bylo trošku komplikované. Vlastně se nic nestalo, jen vévoda z Alvordu dostal polštářem za ucho, což si nezasloužil, a hrabě Westbrooke – bratranec Sarah, zase dostal málem srdeční infarkt. Ten si ho však zasloužil plně. James i Robbie to naštěstí přežili. Ovšem máme tu i příbuzného, který dělá vše pro to, aby některé postavy nepřežily. Má totiž utkvělý pocit, že vévodský titul patří někomu úplně jinému. A je dost zarputilý.

Jamesovy roztomilé tetičky se brzy vzpamatovaly z otřesu a těší se na brzkou svatbu. Sarah se zase na svatbu netěší a anglickou smetánku otřes teprve čeká. Je to zkrátka pěkný propletenec…

Tak, doufám, že jsem naznačila dost, aby vás to navnadilo. Možná není kniha úplně nej, ovšem četla se mi opravdu skvěle. Je zkrátka taková romantická a něžná (až na akce oškliváka padoucha). Malé plus je i za to, že se jedná o první knihu této autorky, která u nás vyšla. A protože anotace naznačuje, že existuje i nějaké volné pokračování, budu s nadějí očekávat, že se Ikar pochlapí a pořídí tomuto dílku brzy nějaké sourozence.

Mimochodem, chlapík na obálce knihy vůbec nevypadá zle…

Zdroj anotace i obrázku : Ikar
Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,00 (69 x)
Loading...

24 komentářů u „NAHÝ VÉVODA

  1. Dámy, nevíte takhle náhodou, zda bude v ČR vycházet ještě nějaká knížka od Sally Mackenzie?

  2. Mám hrozně ráda všechny díly, je to moc pěkně a poutavě napsáno, jen by mě zajímalo, zda vyjde ještě nějaký nový díl? Nevíte náhodou někdo?

  3. Tak jsem sehnala nahého hraběte. Ale ouha! Oproti vévodovi totální propadák! Robbie byl tak sympatická postava a já se na jeho a Lizziin příběh moc těšila, ale zpracování se podle mě moc nepovedlo. Minimum prostoru dostal vztah těch dvou. Zato mě rozčilovaly až zbytečné odskoky k jiným postavám. Přehršle erotiky, někdy už dost vulgární, mi vadilo a opět nepříliš objevné skoroznásilnění…
    Přitom Robbieho problém byl velice zajímavý a vůbec bych neřekla, že tak nereálný. V chytrých knihách jsem na toto téma už narazila. Škoda, jak říkám, že se autorka nevěnovala víc těm dvěma a nepřidělila jim taky nějaké nesexuální společné zážitky. Asi se domnívala, že když už se znají léta, tak už jim vlastně chybí jen ten sex. Jenže má romantická dušička se po přečtení cítila dosti zrazená o nějaké to postupné sbližování a přiznávání si zamilovanosti, což by se, myslím, dalo čekat.

  4. Na knihu jsem se těšila dlouho – komentář jahu mě hodně navnadil. Je vážně trefný a já jsem ráda, že jsem si početla krásný příběh.
    Jak už tu někdo psal, je prima, že nekdo napíše i o celkem obyčejných chlapech, co nekosí jednu za druhou. Mě náhodou naprosto dostal a přišel mi velmi sympatický. Aspoň někdo připustí, že chlapi jsou taky citlivá stvoření a ne jen sexuální mašiny. (O:
    Naopak záporák byl možná až moc záporný. Trochu jsem uvažovala, jestli je vůbec tato kombinace úchylek a nestandartních zaměření možná, ale v každém případě to bylo na mě už trochu moc. Konec mi nevadil – vím, že je to kruté, ale závěrečná padoušská scéna zašla dál, než obyčejně v těchto případech a mě to svým způsobem potěšilo – tedy chci říct, vždycky přijde záchrana v poslední minutě, přesně tak, aby se vůbec nic zlého nestalo. Tohle byl docela dobrý kompromis.
    Jinak nic proti Sarah, je to sympatická hrdinka.
    Tetičky Gladys a Amanda byly gardedámy k pohledání a Lizzie… snad další hrdinka? (O:
    Sečteno a podtrženo – super! Jdu shánět další díl! (O:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..