DÁMA A NÁMOŘNÍK

Johanna LINDSEY

V originále  NO CHOICE BUT SEDUCTION

vydalo Euromedia Group – Ikar 2009

lindsey-dama-a-namornik.jpgAnotace :                     Anglie, Londýn 1826

Svým novým příběhem, plným vášně i půvabného humoru, Johanna Lindseyová opět dokazuje, že je „mistryní historické romance“. Tentokrát uvádí čtenáře do prostředí spjatého s aristokratickou rodinou Maloryů, v němž dochází ke strhujícím událostem. Mladá Američanka Katey Tylerová opouští po matčině smrti rodné město; chce vyhledat příbuzné v Anglii, cestovat po Evropě a konečně zažít nějaké dobrodružství. Už na lodi plující přes Atlantik upoutá pozornost mladého Boyda Andersona a v Londýně se stane svědkem i obětí únosu. Potkávají ji zajímavá překvapení a přitom se stále snaží odolat svůdné lásce, kterou jí tento přitažlivý muž nabízí. A brzy s ním prožije úžasné dobrodružství. Čtenáři si zamilují krásnou hrdinku, která má nejen nezdolnou povahu, ale i statečné srdce.

Hodnocení   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Boyd Anderson je s rodinou Maloryů spřízněn jako švagr, a to hned dvakrát. A protože jeho sestra i bratr jsou se svými protějšky opravdu šťastni, nebylo by marné, kdyby se u Maloryů vyskytla ještě nějaká šikovná dívka. Jenže se zdá, že děvčata na vdávání jsou právě rozebraná.
Jednoho dne Boyd spatří na své lodi Katey – a jeho srdce je rázem ztraceno. A jak bolí, když se dozví, že dívka je vdaná. Jenže ani to mu nepomůže na ni zapomenout. O to horší je jejich příští setkání. Je unesena dcerka jednoho z Maloryů a Boydovi se podaří ji najít – právě ve společnosti své vysněné…

Katye.si v životě moc vzrušení neužila. Vyrůstala v maličké vesničce ve společnosti matky, služky a pár starých sousedů, jejichž jedinou zábavou byly příběhy, které si Katey vymýšlela. Teprve matčina smrt jí vnukla nápad konečně něco zažít. A tak hurá do Evropy. To ovšem netuší, že toho dobrodružství bude mít zanedlouho víc, než by si přála.

Co všechno se semele, než ti dva dojdou ke šťastnému cíli, to je opravdu pěkná motanice. Boyd má smůlu, že mu touha zatemňuje mozek, takže nepomůžou ani rady zkušených, Katey se zase bojí, že díky manželství by mohla přijít o vysněnou cestu kolem světa. A tak je tu spousta nedorozumění, lží, vášnivých výlevů i spousta ran pěstí. Oni Maloryové se pěstmi vůbec strašně rádi ohánějí – až mi to chvílemi trošku vadilo. Nicméně za členy rodiny pevně stojí, a jejich ženy si s nimi nakonec umí poradit.
Příběh Boyda a Katey je už devátým románem série o rodině Maloryů, u nás je to však román osmý – jednu kratší část (The Present) Ikar přeskočil. Boyd měl od počátku pocit, že Katey je ženou právě pro něj, ale protože šel na všechno moc hrrr, málem o tu ženu přišel. Tím spíš, když se zjistilo, že Katey je vlastně také…ale ne, to už raděj neprozradím. Jen si to přečtěte sami. Rozhodně knize nic důležitého nechybí a strávíte u ní příjemné chvíle.

Zdroj anotace a obrázku : Ikar
Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 3,78 (40 x)
Loading...

Koupit knihu

2 komentáře u „DÁMA A NÁMOŘNÍK

  1. hmm…čo povedať, prvá časť knihy sa ako tak dala, celkom svižné, aj vtipné, no ale zhruba od polky to začalo nudiť… musela som sa fakt donútiť to dočítať (nerada odkladám nedočítané knihy), čo ma celkom mrzelo… neviem prečo musela autorka urobiť z katey silou mocou ďalšiu ženu z klanu maloryových, prišlo mi to už dosť pritiahnuté za vlasy… no skrátka a dobre, táto kniha ma nenadchla ani trošku…škoda

  2. Tak tohle mi teda vůbec nesedlo. Přišlo mi to celé takové šroubované, autorka hodně tlačila na to, aby příběh zasadila do rodiny Maloryů, hlavní hrdinové mi vůbec nebyli sympatičtí a už vůbec nechápu, kdy se do sebe zamilovali (Boydovo zasažení bleskem na začátku knihy nepočítám).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..