DÉMON TOUHY

Stephanie LAURENSová

v originále A ROUGE’S PROPOSAL

vydalo Ikar 2010

Laurens: Démon touhyAnglie, Suffolk, 1820

Anotace:

Harold Henry Cynster, pro přátele Démon, si zakládá na tom, že na rozdíl od svých bratranců dosud odolává pletichám ženské části rodiny a je stále svobodný… K přezdívce Démon nepřišel jen tak: po celém Londýně by se jen těžko našel větší proutník. Jenže na každého jednou dojde. Démon se rozjel do svých stájí, aby osobně dohlédl na trénink nadějného plnokrevníka a osud mu nastražil past v podobě nového žokeje. Ale něco se mu na něm nezdálo – žokej přece nemůže mít takovýhle zadeček!
Felicity s tváří anděla se ocitla v úzkých – a žádný gentleman, natožpak Démon, by dámě pomoc neodmítl. Odhodlaně se pustí do boje s bandou zločinců, kteří falšují výsledky dostihů a do svých spárů dostali i Felicitina nevlastního bratra Dillona. Démon se vydá po slibných stopách, aby zachránil krásku v nesnázích a pomalu se zaplétá do Amorových osidel. Dívka ho vzrušuje a on jí nedokáže odolat. Zachránit čest jí může jen sňatek. Ale Felicity se hodlá vdát jedině z lásky.

Hodnocení: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  

Předchozí cynsterovský díl Svůdná čarodějka mě nijak zvlášť neoslovil. O to víc jsem mile překvapená tímhle. Příběh se mi líbil moc, takže dokonce autorce odpouštím její představu fungování tehdejšího dostihového světa, která mi jinak přišla hodně „americká“ a přitažená za vlasy. 

Koneckonců v popředí není pátrání po zločineckém syndikátu, ale právě příběh lásky Démona a Flick, když použiju jejich přezdívky. Také tu najdete nezvykle velkou dávku hambatých scén. V historockých romancích jsou většinou všechny na jedno brdo, ale tady se S.L. pochlapila, a četly se opravdu moc hezky, i když paní překladatelka je sem tam docela sabotovala. Myslím si, že výrazy „nastavil si ji“ nebo její rty se „rozpojily“ apod. by se v překladu neměly objevovat, pokud se nejedná o návod k použití soustruhu. Jsem pevně přesvědčená, že autorky při psaní vášnivých scén váží každé slovo, ať už proto, aby je nikdo nenařkl z pornografie, nebo proto, aby co nejlépe popsaly tu vášeň mezi dvěma lidmi. A myslím, že dobrý překladatel by se měl snažit o totéž.

Abych trochu více nastínila děj, Démon Harry objeví Flick, jak jezdí v práci jeho koně. Nemůže uvěřit svým očím, protože v ní pozná schovanku svého blízkého přítele. Tady je asi na místě poopravit anotaci, protože pískle Dillon není Felicitin bratr, ale prostě vzdálený mužský příbuzný. Felicity je schovankou jeho otce.

Démon samozřejmě pátrá po příčinách, a slíbí Flick, že jí pomůže odhalit podlé manipulátory dostihových výsledků. Zároveň zjišťuje, že se mu Felicity-Flick líbí, že se mu moc líbí, že se mu líbí tak, že se s ní chce oženit, a nakonec že se mu líbí tak, že bez ní nemůže žít. Ovšem Felicity není žádná panenka z kouta. Pokud ji Harry chce za ženu, musí ji přesvědčit o tom, že jejich manželství bude stát za to. 

A tak Harry odváží Felicity do Londýna do domu své  matky, aby měl ideální pole pro náležité přesvědčování. Ovšem ono to tak ideální nebude. A jak to bude, to si přečtěte sami.

S.L. vás samozřejmě neušetří ani finálního setkání s padouchem, ani dalších členů Bar Cynsterovského klanu. A paní překladatelka bohužel ani Rytíře…

Ale čtěte, milostný příběh těch dvou se mi opravdu líbil.

(zdroj anotace a obrázku: Ikar)

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,20 (30 x)
Loading...

2 komentáře u „DÉMON TOUHY

  1. Kdyby knížka byla tak o polovinu kratší a měla větší spád, tak by se mi asi líbila víc, takhle jsem se občas i nudila. Jinak docela sympatičtí hrdinové…

  2. „Nastavil si ji“ ??? – bože já umřu 😀
    Ale jinak recenze vzbudila moji zvědavost, četla jsem zatím jen Nevinné potěšení a pokud si vzpomínám, tak se mi knížka docela líbila. Leč bohužel, v naší knihovně se autorka moc nevyskytuje, pořád je rozebraná a nechce se mi za ni utrácet… Musim si holt počkat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..