VÁBENÍ ZA SOUMRAKU

Lisa KLEYPAS

v originále TEMPT ME AT TWILIGHT

vydalo Domino 2010


vabeni-za-soumraku-lk.jpg1852 Londýn, Anglie

Poppy Hathawayová vždy snila o obyčejném životě po boku své životní lásky, Michaela Bayninga. Když ji ale Michael opustí, nejenomže jí tím zlomí srdce, ale navíc z ní učiní vděčné téma pro všechny londýnské klepny.

Zoufalá Poppy vidí jen jedinou cestu, jak se ze skandální situace vymanit: provdat se za Harryho Rutledge, přitažlivého, avšak záhadami opředeného majitele hotelu. Záhy po sňatku vyjde najevo, že Harry je vskutku muž s ponurou minulostí, a tak Poppy čelí přetěžké otázce: jak se má zachovat správná dáma, když zjistí, že se provdala za zločince?

Hodnocení :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a kousek

Třetí kniha série o sourozencích Hathawayových a tentokrát dojde na Poppy. Poppy je velice zamilovaná do Michaela Bayninga, ten je do ní zamilovaný taky, ale jeho šlechtický otec, zapřísáhlý zastánce názoru, že šlechtici smí uzavírat sňatek pouze se šlechtici, není jejich vztahu nikterak nakloněn. A tak se Michael snaží přesvědčit Poppy, aby vydržela, než se mu podaří otce přemluvit a současně otce, aby ke sňatku svolil (protože jinak Michaelovi hrozí vydědění).

Jenže vše se zkomplikuje, když Hathawayovi tráví společenskou sezonu v Londýně, jsou ubytováni v hotelu, který patří Harrymu Rutledgovi, a k tomu Beatrix uteče jedna neposlušná fretka s Poppyiným milostným dopisem od Michaela. Poppy se vydává na hon za fretkou, přičemž narazí na Harryho a Harry je touto mladou slečnou naprosto okouzlen.

Proto Harry začne spřádat své plány na to, jak Poppy získat pro sebe. Jde na to svou, nepříliš férovou, ale o to účinnější metodou a podaří se mu opravdu díky jedné intervenci u Michaelova otce docílit toho, že Michael se s Poppy rozejde. A pak Harry sám na plese Poppy tak trochu plánovaně zkompromituje…

A tak se Poppy, pokud nechce zbytek života strávit neprovdaná na venkově a ztížit i Beatrix šance na dobrý sňatek, rozhodne, že se za Harryho provdá. Že to není sňatek z lásky, je jasné, celá Poppyina rodina se snaží Poppy svatbu rozmluvit, ale marně. 

Ačkoli mezi Poppy a Harrym existuje určitá přitažlivost, jako základ pro manželství to není moc, a proto se oba musí snažit najít cestu jeden k druhému, začít si důvěřovat a i překonat stíny (zejména Harryho) minulosti.

Příběh se velice příjemně četl, občas jsem se i pěkně nasmála, opět jako u předchozího dílu mě pobavilo popichování se Lea se slečnou Catherine Marksovou. No a v tomto díle se nám trochu poodkryje minulost tajemné slečny Marksové, takže se máme na podzim nač těšit – vyjde totiž další díl série právě o Leovi a Cat pod názvem Sezdáni za rozbřesku. 😉

Takže pro milovnice Lisy Kleypas (no a nejen pro ně) mé doporučení zní – čtěte! 🙂

(zdroj anotace vč. obrázku www.dominoknihy.cz)

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,63 (107 x)
Loading...

15 komentářů u „VÁBENÍ ZA SOUMRAKU

  1. Domino vydalo ediční plán na jaro – léto 2013.

  2. Táto kniha bola ozaj náááádherná. Poppy bola veľmi milá a príjemná hlavná hrdinka, Harry koťuha jedna mazaná a do pozadia tie krásne hádky Lea a Cat, to sa nedá toto nemať rád!:)
    Tiež som sa super pobavila pri scéne s „robením šalátu“ a prirovnaniu k mrkve. No a to krásne vyznanie lásky pomocou mechanizmu, ozaj ozaj nádherné (žiadna irónia). A veľmi sa mi páčia Leove poznámky, myslím si že v tejto knihe perlil najviac.

  3. U přirovnávání k zelenině jsem se válela smíchy:D Skvělá kniha:)

  4. musím říct že tahle série mě úplně dostala jedna lepší kniha než druhá. Doporučuji přečíst :-

  5. Krásne.Tento príbeh sa mi páčil najviac zo série. A prirovnanie k zotrvačníku:)) Páčilo sa mi Poppin nadhľad po svadobnej noci-žiadne uzavretie do seba, odúvanie sa, odmietanie či plán pomsty. Iba trpezlivosť a pokoj. Skvelá postava.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..