ODVÁŽNÁ DÁMA

Sabrina JEFFRIES

v originále NEVER SEDUCE A SCOUNDREL

vydalo Domino 2010

odvazna-dama-sj.jpg1818 Londýn, Anglie

Lady Amélie Plumová má bezpočet obdivovatelů, ale většina z nich netouží ani tak po ní, jako spíše po jejím bohatství. Amélie přitom pranic nestojí o nudný život dámy z vysoké společnosti, její duše prahne po exotickém dobrodružství. Pomalu se už vzdává naděje, že na vznešených sešlostech potká muže, jenž by splňoval její naděje a sny, když do Londýna přijede major americké armády Lucas Winter.

Je to muž s temnou minulostí a nebezpečným kouzlem osobnosti. Mnohým může připadat obhroublý, ale Amélie v něm spatřuje vítaný protiklad ke škrobeným aristokratům. Stačí několik Lucasových polibků, aby Améliino prvotní zaujetí přerostlo ve vášeň, ale zároveň se nedokáže zbavit pocitu, že Lucas cosi tají. A protože je velmi odvážná mladá dáma, rozhodne se jeho tajemství odhalit, ať to stojí cokoli…

Hodnocení :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a kousek

U téhle knížky jsem dlouho váhala – koupit-nekoupit, přečíst-nepřečíst – no a nakonec u mě zvědavost zvítězila, knížku mám doma a byla přečtená za jediný večer. 🙂 Ačkoli příběh není nikterak zvlášť originální – jedna přespříliš zvědavá a trochu znuděná slečna a jeden mladý major s tajemstvím opředenou minulostí a touhou po pomstě – tak stojí za přečtení.

Setkají se, když Amélie jde doručit do pokoje Lucasova bratrance dopis od své přítelkyně, ale náhodou se dostane do JEHO pokoje. Tam při prohlídce Lucasových věcí zjistí, že on pátrá po jakési Dorothy Frierové alias Smithové. No a údaje o této Dorothy až nápadně připomínají údaje o Améliině nevlastní matce – nové manželce jejího otce. A tak zatímco se Amélie snaží přijít na to, proč Lucas chce Dolly najít, Lucas se snaží najít způsob, jak se přes Amélii k Dolly dostat. A jak toho lépe dosáhnout než tak, že budou předstírat, že se Lucas Amélii dvoří.

Jenže opravdu stačí pár polibků, trocha vášně a vše se zamotá. Když se k tomu přidá jeden únos, neplánovaná svatba, přepadení skotskými bandity a překonávání stínů minulosti, je o zábavu postaráno.

Za sebe říkám, že mně se knížka četla moc pěkně, zejména její první polovina, i když to, jak se Amélii podařilo dostat se Lucasovi pod kůži, jak mu pomohla vyrovnat se s jeho nočními můrami a jak ho přiměla k jinému pohledu na jím zamýšlenou pomstu, bylo taky moc hezky napsané. Zkrátka už se těším na další díly. 🙂 Jen škoda, že pokud Domino nezrychlí překlady, tak posledního dílu série se dočkáme až na podzim 2012. 🙁 Jinak osobně si už brousím drápky zejména na díl třetí o Venécii a onom skotském banditovi, se kterým se letmo seznámíte už v tomto díle 😉 a pak na díl poslední, šestý o Šarlotě – paní Harrisové, učitelce ze Školy dědiček a Michaelovi – jejím tajemném „bratranci“.  😉  

(zdroj anotace vč. obrázku www.dominoknihy.cz)

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 3,95 (42 x)
Loading...

2 komentáře u „ODVÁŽNÁ DÁMA

  1. Těším se na další pokračování, obzvlášť o paní Harrisové. Jinak knížka se četla dobře, možná že před rokem bych jí dala víc, ale momentálně to jsou 4*. Přiznám se, že romantických příběhů jsem dost přesycená a je těžké mě nějakou dobrou knížkou „dostat“. Ale tahle určitě patřila k těm lepším knížkám…a docela bych řekla, že nepředvídatelným 🙂 Cože je u historické romance co říct :-))

  2. Knížka má docela pěkný obal. Dokonce i barva se mi líbí. Zdá se mi to a nebo se vážně poslední dobou neustále všude řeší, jenom velké bohatství a lovci věna?…

    Nejzajímavější části příběhu: Tajemství – Macecha – Treperenda – Únosy…

    Nemám ráda uniformy, ale mám ráda Skotsko. Navíc už se docela těším na příběh Venecie a Skotského Podoucha…

    Knížce tedy dávám čtyři hvězdičky – pokud tedy hodně přivřu oči…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..