MODRÝ MĚSÍC

Alyson NOËL

v originále BLUE MOON

vydalo Argo 2011

modry_mesic_noelovaAnotace:

Na začátku druhého dílu bestsellerové knižní řady Nesmrtelní, jejíž překladová práva se prodala do 34 zemí, se zdá, že lásce mezi Ever a Damenem už nestojí nic v cestě. Hrdinka proniká to tajů své nové identity a do temného, svůdného světa nesmrtelných. Jenže pak Damen onemocní, začne chřadnout a ztrácet své neobyčejné schopnosti. Zoufalá Ever se na jeho záchranu vydá do Země léta a tam objeví způsob, jak vrátit čas. A najednou má na výběr ze dvou možností: Může zachránit umírajícího Damena, nebo otočit běh času, zabránit nehodě, která jí vzala celou rodinu, a žít jako dřív. Jenže cena je příliš vysoká…

Hodnocení:  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  a půl

Nebudu chodit kolem horké kaše a řeknu rovnou, že mě tahle série dostala. Noëlová mě zkrátka baví. Modrý měsíc je opravdu důstojný následník prvního dílu a zaslouží si pozornost všech, kteří mají rádi tento žánr. Modrý měsíc má v sobě vše, co by dobrá kniha měla mít – příběh, spád, romantiku, tragiku, napětí, tajemno i skvělé závěrečné vyvrcholení.

Hlavními hrdiny jsou opět Damen a Ever, které doplňuje celá řada vedlejších postav a především padouch Roman, jeden z několika dalších nesmrtelných, které kdy Damen stvořil. Právě Roman v tomto díle rozjíždí celý kolotoč událostí, které Ever navždy změní život. A že ten život bude hodně dlouhý…

Málem jsem dala pět hvězd, ale přece jen se i tady najde něco, proč tomu tak není. Jednak je to trochu pomalejší začátek, ale ten bych autorce prominula. Spíš je na vině střední část, kdy se Ever vydává do Země léta. V určitém momentu mi kniha připomněla články z nejmenovaného webu jedné sekty. Naštěstí to pak zachraňuje závěrečná část knihy, kdy jsem nebyla schopna vnímat nic jiného. Kdyby mi ji někdo v tu chvíli chtěl vzít, nejspíš by přišel k úhoně.

Ať už patříte k fandům série Nesmrtelní nebo je pro vás novátorský přístup Noëlové nestravitelný, jisté je jedno: tahle série má našlápnuto k úspěchu ala Stmívání či Vampýrská akademie.

Zdroj anotace vč. obrázku: Argo

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 3,80 (10 x)

Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..