SMEČKA

Andrea CREMER

v originále NIGHTSHADE

vydalo Euromedia Group 2011

smecka_cremerovaAnotace:

Calla Torová není jen tak obyčejná americká středoškolačka, je rozená bojovnice, navíc vůdkyně smečky Nightshadeů. Většinu života tráví v lidském těle, ale stačí jen nepatrný impulz, drobné ohrožení, a promění se ve vlčici. Brzy se však ukáže, že se nemusí ve smrtelném nebezpečí ocitnout zrovna ona nebo její blízcí, aby se její vlčí instinkty probudily. Když při hlídkování v horách narazí na Shaye, lidského mladíka, jehož na životě ohrožuje medvěd grizzly, nezaváhá a zachrání ho. Ve chvíli, kdy se zadívá do jeho očí a ucítí jeho vůni, která jí připomíná jaro, začne pochybovat o věcech, o nichž nikdy nepochybovala. O svém postavení a předem daném osudu, který ji předurčuje stát se družkou přitažlivého vůdce smečky Baneů. Existuje nějaká možnost, že by se všemu mohla vyhnout? Pokud se nechá vést srdcem, riskuje, že přijde o všechno – včetně svého života. Stojí zakázaná láska za takovou oběť? A co když pravidla, na nichž smečky Ochránců a Strážci, jejich vládcové, tak lpí, nemají zajistit všem lidem na světě bezpečí, jak si až dosud myslela, ale jen je kontrolovat? Smečkou započíná třídílná akční a zároveň romantická fantasy série..

Hodnocení:  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Smečka je žánrovou směskou, která se vždy velmi špatně hodnotí. Dlouho jsem přemýšlela nad tím, kolik hvězdiček knize dát, zda ji hodnotit po stránce romantické či fantasy, nebo to vzít z gruntu a hodnotit ji jako celek. Nakonec jsem se rozhodla pro poslední možnost a výsledkem jsou čtyři hvězdičky. Pokud však nejste milovníky fantasy, snižte si hodnocení na tři a půl hvězdičky. Protože fantasy prvků je tu vážně hodně.

K anotaci netřeba nic dodávat, máme tady osudové předurčení versus zakázaná láska, ještě k tomu na první pohled. Co se týče trojice hlavních hrdinů, Calla mi byla už od začátku celkem sympatická, ale občas se v průběhu knihy měnila na hormony zmítanou puberťačku, Shay byl takový nemastný – neslaný a Ren, vůdce mladé smečky Baneů, hm, tak to byl sympaťák na první počtení. Navenek arogantní vůdce, uvnitř citlivý a nejistý, zamilovaný do Cally majetnickým a zároveň něžným způsobem.

Svět, který Cremerová vytvořila, se zcela zásadně liší od ostatních vlkodlačin, které jsem zatím četla. Zvláštní systém Strážců a Ochránců není sám o sobě nijak složitý, ale uvítala bych, kdyby byl vysvětlen dřív než v polovině knihy. Zpočátku jsem celkem tápala a Smečka se mi tak i proto hůř četla. Jakmile jsem se do toho ale dostala, často jsem nedala knihu třeba hodinu z ruky (což se mi teď moc často nestává).

Abych to nějak shrnula: Smečka je velmi dobře napsaná akční vlkodlačina se silným fantasy příběhem. O romantiku ale také není nouze. Můžu vřele doporučit.

Smečka je prvním dílem stejnojmenné trilogie. Druhý díl již u nás také vyšel, a to pod názvem Vzpoura. Třetí díl má vyjít v březnu příštího roku.

Zdroj anotace vč. obrázku bux.cz

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 3,68 (19 x)
Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..