ANDĚLÉ 1: PÁD

Lauren KATE

v originále FALLEN

vydalo Euromedia Group 2011

kateova_padAnotace:

Některým andělům je souzen Pád… Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit… i kdyby ji to mělo zabít.

Hodnocení:  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  a 3/4

Takže tentokrát pro změnu andělé. Přiznám se, že mě kromě anotace přiměla ke koupi také velmi zdařilá obálka knihy. A nelituji.

Hlavní hrdinka se po podivném incidentu, při němž zemřel její spolužák, ocitá v nápravné škole Meče a Kříže. Školní režim je velmi tvrdý a pro Luce není jednoduché mezi ostatní spolužáky zapadnout. Situaci jí rozhodně neulehčuje ani Daniel, který se k ní chová jako k otravnému hmyzu. Zato Cam, její další spolužák, jí dává otevřeně najevo svůj zájem. Luce se tak doslova ocitá mezi světlem, jež představuje Daniel, a temnotou, zastoupenou Camem. Víc prozrazovat nebudu, protože příběh Luce a Daniela je vážně zajímavý.

Co se mi na knize líbilo, byla především její atmosféra. I hlavní postavy jsou velmi sympaticky napsány, především démonický rošťák Cam. Daniela bylo poněkud těžké si oblíbit, ale v závěru knihy už to bylo lepší. 

Nebýt závěrečné bitvy mezi dobrem a zlem na hřbitově školy, mohly z toho být s přehledem čtyři hvězdičky. Ale protože  se mi konec zdál trochu přitažený za vlasy, nemůžu dát víc než tři a tři čtvrtě. 

V sérii Andělé již vyšel díl druhý s názvem Muka.

Zdroj anotace vč. obrázku: bux.cz

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,29 (24 x)

Loading...

8 komentářů u „ANDĚLÉ 1: PÁD

  1. Tahle knížka byla strašný omyl, obdivuji Janu, že to vůbec dočetla. Já to nedala…

  2. Karol a Werano děkuji za zastání. Borns, jen jsem vyjádřila svůj subjektivní názor, nicméně nikomu ho nevnucuji, stejně jako nehodlám odsuzovat někoho, komu se knížka na rozdíl ode mě líbila. Každý má prostě jiný vkus! Místo abys mě tu osočovala, mohla jsi raději napsat vlastní názor na knihu.

  3. ehm..chybička se vloudí…samozřejmě jsem chtěla napsat „rozrušit“ 😀

  4. Jana knihu přece neodsoudila HNED…vždyť píše, že ji postupně dočetla, i když to vypadá na poměrně bolestivý proces 😀
    Bylo by smutné, kdybychom zde nemohly napsat i negativní názor, protože by to mohlo nějakou nadšenou fanynku nedejbože nerozrušit… 🙂

  5. Borns: Tak nevím, ale jako čtenářka, která má v plánu pustit se do nějaké knížky a zajímají ji předem názory na tu knihu, jsem zvědavá na pozitivní i negativní komenty. Jana SVŮJ názor na knihu napsala, ty máš taky právo se vyjádřit a není třeba být hned ofenzivní… 😉

  6. Třetí díl se jmenuje Vytržení. Jo a Jano každý má svůj názor tak tuto knihu nemusíš hned odsuzovat…!

  7. Tak tahle knížka byla jedna velká slátanina. Dokonce jsem ani neměla sílu přečíst jí celou na jeden zátah a musela jsem jí na měsíc nebo dva odložit, než jsem se přinutila se k ní zase vrátit. Luce je hrozná husa, která si sama nezaváže ani tkaničky od bot, Daniel je jenom o trošku lepší postava než Luce, zato Cama jsem si celkem oblíbila, jenže tomu tam dle mého názoru bylo věnováno málo prostoru. Závěr knížky byl hrozně trapný, autorka se zřejmě pokoušela oživit tu nudu trochou akce, ale absolutně jí to nevyšlo, celé to bylo strašně předvídatelné a já byla fakt šťastná, když jsem se prokousala až k poslední stránce.

  8. V této sérii vyšel i třetí díl pod názvem Passion, ale tak to zní v originále a nevím, zda ho nechají i do čj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..