VĚČNÝ POLIBEK TEMNOT

Jeaniene FROST

v originále ETERNAL KISS OF DARKNESS

vydal Baronet 2011

vecny-polibekSoučasnost, Severní a Střední Amerika

Anotace:

Ještě před pár dny nevěřila na upíry, a teď je jednou z nich. A k tomu miluje jiného upíra! Kira Gracelingová, soukromá vyšetřovatelka z Chicaga, měla toho rána prostě jen dál jít svou cestou. Smysl pro povinnost jí však nedovolil přeslechnout bolestivé sténání, vycházející před úsvitem z opuštěného skladiště. A tak se ocitla ve světě, který si uměla představit jen ve svých nejhorších snech.

V jeho středu stojí Mencheres, mladý a sexy upírský mistr, potomek starověkých egyptských faraonů a dědic jejich moci. Za tisíce let na světě však už ztratil chuť žít dál. Ale pak se objevila Kira a odvážně čelila smrti, jen aby ho zachránila. Takovou ženu ještě nepoznal, a tak není divu, že se do ní zamiloval. Ale musí ji nechat odejít zpět do jejího obyčejného světa. Kira však na něj také nemůže zapomenout. Všude ho hledá, až se omylem zaplete do nebezpečné hry Mencheresových nepřátel. Není jiné cesty: z Kiry se musí stát také upír. Dokáže její láska porazit hrozivou tmu v Mencheresově nitru a zároveň zničit zločinné intriky jeho závistivých odpůrců?

Hodnocení: skoro  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Druhý díl ze série Svět nočních lovců se zaměřuje na upířího velmistra Mencherese. Anotace shrnuje vše velmi přesně a zmiňuje to nejdůležitější. Snad jen to slovíčko „mladý“ je pro upíra s datem narození v období před Kristem, trochu zavádějící.

Kira Gracelingová brzy nad ránem pešky mířila domů z práce. U opuštěného skladiště zaslechla podivné zvuky, zavolala policii a vydala se zjistit, co se stalo. Její starostlivost, zvědavost a Mencheresovo váhání se jí stalo osudným a byla těžce zraněna. Upírovi se ji podařilo uzdravit a nezbylo mu,  než s ní zmizet před příchodem policii. Mencheres se snaží situaci napravit vymazáním Kiřiných vzpomínek, což ovšem nefunguje, jak by mělo.

Jeaniene Frost se velmi dobře podařilo popsat oba hlavní charaktery. Ani jeden z nich není jednoduchý nebo černobílý a oba mají své těžce získané životní zkušenosti. Kromě toho v příběhu vystupuje pár vedlejších postav, kterým bylo dáno přiměřeně prostoru. Výjimkou je snad jen Mencheresův spoluvládce Bones s Cat Crawfieldovou.  Příběhu nechybí velice zkažený, prohnaný a všehoschopně působící nepřítel.

Oproti prvnímu dílu se kvalita knihy velmi zvedla, ale stále platí, že čtenáři chybí informace z hlavní série, které se projevují hlavně v souvislosti s Mencheresovou minulostí. Věčný polibek temnot je nadprůměrný ve svém žánru, ale nechlubí si ničím novým a převratným.

Česká obálka Věčného polibku temnot je převzatá originální obálka První rudé kapky. Anglický knižní trailer k vidění zde

(Zdroj anotace vč. obrázku Baronet)

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,18 (11 x)
Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..