PRVNÍ RUDÁ KAPKA

Jeaniene FROST

v originále  FIRST DROP OF CRIMSON

vydal Baronet 2011

prvni-rudaSoučasnost, USA, Monako a pár dalších míst v Evropě

Anotace: 

Noc není pro smrtelníky bezpečná. Denise MacGregorová ví ze všech nejlépe, co se skrývá ve stínech –  jejím nejlepším přítelem je poloupír Cat Crawfield, a ona sama již přišla o tolik, co by obyčejný člověk neunesl. Minulost její rodiny je zahalena tajemstvím a zasuta ve tmách, a jakýsi démon označil Denise za oběť. Je tu však ještě záhadný a všemocný upír Spade, který se již staletí potlouká po zemi s úkolem chránit ty okouzlující lidi v ohrožení, i kdyby to mělo znamenat zničení vlastních soukmenovců. I když v jeho nejhlubších útrobách klíčí hlad po Denise a touha se jí zmocnit, Spade ví, že jej musí potlačit a čelit nočním můrám společně s ní.

Hodnocení:  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

První díl ze série Svět nočních lovců, která se odehrává v obyčejném (našem) světě,  kde běžná lidská populace netuší o existenci upírů a dalších napřirozených stvoření. Anotace knihy láká na příběh zbytečně složitě a klamavě, ale zapomíná vypíchnout to nejdůležitější.

Ovdovělá Denise sedí v baru s bratrancem Paulem a zapíjejí smrt jeho třiadvacetileté sestry, kterou neočekávaně postihl infarkt. Při odchodu se na Paula vrhne podivné stvoření, zardousí ho a záhadně zmizí. Lékaři určují jako příčinu smrti infarkt. Denise, znalá existence nadpřirozených bytostí, se pokusí kontaktovat svoji nejlepší kamarádku Cat a upíra Bonese. Místo nich se jejím spojencem stane upír Spade, jeden z nejbližších přátel Bonese.  Spade a Denise se už několikrát potkali, ale při všech setkáních tekla krev.

Jakým směrem vztah Spadea a Denise směřuje je jasné od první chvíle, a proto jedinou otázkou zůstává načasování. Hlavní aktéři by si jistě zasloužili hlubší pohled do svého nitra, protože mnoho záležitostí zůstává neobjasněných. Ostatní postavy se dají rozdělit na dva druhy: spojence nebo nepřátele na odpis. Celý děj se točí kolem hledání a získání něčeho, ale bez hlubšího smyslu.

Český překlad je méně než průměrný. Nadávka „doprčič“ (str. 46) vzbuzuje úvahy, jestli se v USA nacházejí také nějaké Prčice. A Earl z Ashcroftu (str. 220) by nepochybně šel přeložit jako hrabě z Ashcroftu.

Příběh je průměrný zástupce žánru paranormálních romancí. Děj se do paměti hlouběji nezapíše a hlavní postavy také nepatří mezi snadno zapamatovatelné. Další potíží je příslušenství k sérii Noční lovci, kde jako hlavní hrdinka vystupuje Cat Crawfield. Právě tam se objevuje spousta situací a postav, na které zde autorka bez vysvětlení odkazuje.

Pozn.: Sérii Noční lovci (s Cat) připravuje k vydání na českém trhu Fantom Print. První díly už pravděpodobně v roce 2012.

(Zdroj anotace vč. obrázku Baronet)

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 3,80 (15 x)

Loading...

5 komentářů u „PRVNÍ RUDÁ KAPKA

  1. Souhlasím, že druhý díl je lepší. Četla jsem v aj i první díl z hlavní série o Cat a ten byl rozhodně lepší než tohle.

  2. No, na autorku jsem se tesila, protoze holky na ni pely chvalu, ale knizku jsem ani nedocetla. Pro me hrozna nuda. V postate velmi jednoduchy dej, predvidatelny konec, nic co by to uz nebylo. Druhy dil pry je lepsi, ale uz nebudu riskovat a knihu si nekoupim.

  3. Ou – tak se asi moc neschoduji s ostatními. Pro mě jsou ty dva díly vysoko nad průměr. Dala jsem 5 hvězdiček, protože šest mi to nedovolilo:-)

  4. průměrný bude to správné slovo 🙁 A tak jsem se na ně těšila…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..