SLADKÁ POMSTA

Nora ROBERTS

v originále  SWEET REVENGE

vydal Alpress 1995

sladka-pomstaNedávná minulost, USA, Londýn, Paříž, Mexiko a Blízký Východ

Anotace z obálky knihy: 

Adrianna, dcera legendární hollywoodské krasavice a neméně proslulého arabského šejka, žije pozoruhodný dvojí život. Znají jí jako princeznu, moderní a frivolní dívku poletující po všech exkluzivních večírcích. Nikdo však už neví, že právě ona je „The Shadow – Stín“, největší zlodějka své doby. Daří se jí to tajit, než se objeví jeden z nejtvrdších detektivů Interpolu, sám v minulosti pověstný zloděj. Muž se však dopustí osudové chyby tím, že podlehne exotickému kouzlu svůdné Adrianny. Napínavý, přitom však velmi vtipný příběh zaujme tajemnými zápletkami. 

Hodnocení:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Malá nepřesnost v anotaci, protože v knížce se celou dobu jméno hlavní hrdinky píše pouze s jedním N, Adriana.

Philip Chamberlaine, bývalý velmi úspěšný zloděj šperků a umění, pracuje pro Interpol. Před lety uzavřel s kapitánem Stuartem Spencerem výhodnou dohodu dřív, než ho policisté stihli dostat do vězení. Jeho nadřízený ho posílá dopadnout Stín, talentovaného zloděje klenotů, jehož kariéra začala stoupat v době, kdy P.C. mířil do zlodějského důchodu. Philip se nestačí divit, když ho stopy zavedou do blízkosti okouzlující princezny Adriany, dcery slavné hollywoodské herečky Phoebe Springové a šejka Abdua, krále Jaquiru. Manželství Adrianiných rodičů se velmi nevydařilo a ona s matkou uprchla do USA. Kvůli nedostatku peněz na  péči o matku se začala věnovat zlodějské kariéře.

Zloděj proti zloději. V případě Philipa a Adriany narazila kosa na kámen. Vzájemná přitažlivost, obdiv, jen kdyby nestáli na obrácených stranách zákona. Adriana skrývá několik tváří okouzlující princezna, skvělá zlodějka, osamělá traumatizovaná dívka žijící jen pro pomstu otci. Přitažlivý, šarmantní, zkušený Philip, který začal krást, aby pomohl své matce samoživitelce.

Kniha je rozdělena na tři části. První – Hořkost – začíná okolo roku 1968 a sleduje dětství Adriany a manželství její matky Phoebe, útěk obou žen a princeznino dospívání. Mezi to se proplétá Philipův životní příběh. Druhá část Stín, v roce 1988, zachycuje Adrianu na vrcholu její nezákonné kariéry a jejího protihráče. Přímo na ni navazuje poslední úsek příběhu Sladká pomsta, kde se chystá Adriana zasadit nezapomenutelný úder svému otci.

Nora Roberts stvořila další nezapomenutelný romantický příběh, kde se střídá sladká romantika, hořká pomsta, kouzelné jiskření mezi hrdiny i trpkost každodenního života s napínavou akcí. Autorka nejdřív důkladně představila všechny hráče a pak naplno popustila uzdu příběhu.  Philip a Adrina představují úžasnou dvojici, která má skvělou vzájemnou chemii a zjevně slabost pro nebezpečná dobrodružství. Snad jediná věc zůstává záhadou, proč si Adriana zvolila zrovna zlodějské řemeslo, když určitě existovala i jiná možnost.

(Zdroj anotace Alpress, zdroj obrázku Databázeknih)

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 3,89 (9 x)

Loading...

1 komentář u „SLADKÁ POMSTA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..