TAJUPLNÁ ZAHRADA

Amanda QUICK

v originále CRYSTAL GARDENS

vydalo Baronet, 2013

tajuplna-zahrada-quickviktoriánská doba

Anotace:

Spisovatelka a profesionální společnice Evangeline Amesová si pronajme dům na předměstí městečka Little Dixby, daleko od Londýna, kde byla před nedávnem napadena. Fascinována paranormální energií vycházející z nedalekých Křišťálových zahrad potají přeleze zeď, aby pozemky prozkoumala. A když se znovu ocitne v nebezpečí, instinktivně zamíří právě do těchto zahrad.

Lucas Sebastian je gentleman, který by nikdy neodmítl pomocnou ruku dámě v nouzi, i když mu neoprávněně vstoupí na jeho pozemek. Rychle se zbaví útočníka a trvá na tom, aby vše uchovali v tajnosti. Už tak o něm koluje spousta řečí, povídá se, že je na jeho zahradě ukrytý poklad a že jeho strýc – který zemřel za záhadných okolností – pořádal v domě okultní botanické experimenty.

Lucas a Evangeline k sobě okamžitě pocítí silnou přitažlivost, avšak musejí se vypořádat s nejedním problémem. Ať už se ji snažil zabít kdokoliv, zkusí to znovu. Ale kdo to může být?

Brzy odhalí, že mají společného nepřítele. A jelikož energie vyzařující z Křišťálových zahrad narůstá, začíná jim být jasné, že pokud chtějí přežít, musí najít to, co bylo před dávnými dobami pohřbeno.

Hodnocení:  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Na knížku jsem se těšila, protože je to nová série a je z viktoriánské doby. Ano, obojí je pravda. Ale jeden problém s ní mám. Paranormální je tu normální. Dokonce se podobná věta v knize i několikrát vyskytuje… Tedy myšleno jako: paranormální schopnosti? Jasně, mám jich několik a co vy?

Příběh má dvě dějové linky. Hrdinové musí:

a) najít poklad
b) zjistit, kdo chce zabít Jessii… teda pardon, Evangeline samozřejmě!

Přičemž obě dějové hladiny mohou, ale nemusí souviset. Jak to je, to si ale přečtěte sami. Slibuji, že zde najdete muže-lovce a ženu, která opravdu ví, jak hledat. A pokud jste fandou do paranormální botaniky, jistě si přijdete na své. Podivuhodné rostliny, které si poradí s každým, kdo je příliš neopatrný… záhadně zmizelí návštěvníci zahrad…

Kromě toho, že jsem měla morální problém s tím, jak elegantně se lze zbavit mrtvých těl padouchů, a příliš velkým množstvím postav, musím jen konstatovat, že se mi strááááášně stýská po původní tvorbě AQ, ve které se slovo paranormální prostě nevyskytovalo.

Pro ty z vás, kteří se do PN romancí A. Q. zamilovali, můžete bez obav číst. Myslím, že si autorka předvádí svůj standardní výkon. Bohužel z mého hlediska je to průměr, asi neurazí, ale ani mě nenadchl. Přitom bych opravdu moc chtěla dát knize lepší hodnocení. Její starší knihy miluju.

P.S: Jako e-book by kniha měla být k dispozici od cca srpna 2013

(zdroj anotace, obrázku a recenzního výtisku: Baronet)

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,50 (2 x)
Loading...

2 komentáře u „TAJUPLNÁ ZAHRADA

  1. Mě se moc líbí její starší knížky, ale ty, které vycházejí v poslední době jsou tak nějak… nudné. Všechno je paranormální, to by mi snad ani tak nevadilo, ale všechny postavy jsou si natolik pdobné, až jsou zaměnitelné a tím i zapomenutelné. Dost mě taky naštvala série z jiné dimenze či co to mělo být – nějak jsem nepřišla na zákonitosti toho světa a špatně jsem se v něm orientovala a tudíž se mi to hůř četlo.
    Tuhle novou knížku si asi ani kupovat nebudu, raději se pokusím sehnat ty čtyři staré harlekýnky, které mi chybí – ty paranormální určitě nejsou. Ach, kde jsou časy Jayne Ann Krentzové od Ikaru…

  2. Je to vážně škoda, že se Amanda tak děsně zacyklila 🙁 Všechny její knížky z poslední doby jsou už ale bez výjimek na jedno brdo, mění se jen jména hlavních postav..ach jo…Amando, Amando, co to nám – svým věrným fanynkám – děláš??!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..