BIANCA

Bertrice SMALL

v originále BIANCA

vydal Baronet 2013

bianca2. polovina 15. století, Florencie, Osmanská říše

Anotace:

Renesanční Florencie vášnivě ožívá ve svěží a živé historické romantické sérii legendární autorky bestsellerů Bertrice Small. Giovanni Pietro d’Angelo, florentský obchodník s hedvábím, ani jeho manželka netouží po ničem víc, než provdat své dcery za bohaté a významné muže. Když však nebezpečná nerozvážnost přivede jejich syna k tragické nehodě, musí za ni pykat nejstarší dcera. Pietro d’Angelovi, musí dát krásnou Biancu za ženu mocnému a zhýralému Sebastianu Roveremu, který je vydírá, aby si tak koupili jeho mlčení. S matčinou pomocí prchá Bianca ze svého temného, krutého manželského svazku, aby vyhledala přístřeší ve vile u moře. Šokující vražda manžela jí umožní konečně nalézt lásku. Jenže florentská společnost by nikdy neschválila muže, kterého si vybrala: prince Amira, vnuka Mehmeta Dobyvatele…

Hodnocení: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Krásná Bianca je druhé dítě a nejstarší dcera obchodníka s hedvábím Gia Pietra d´Angela a jeho benátské manželky Orianny. Matka touží svou dceru provdat mimo Florenci do Francie nebo do Benátek, ale když se její nejstarší syn Marco dostane do značných potíží, tak nezbývá než zasnoubit Biancu s právníkem Sebastianem Roverem.

Roveremu je šestatřicet a jeho nevěsta o celých dvacet dva let méně. To by možná jemné čtenářské dušičky dokázaly vydýchat, ale florentský právník má sadistické sklony, vlivné přátele, dost majetku na úplatky, nulové zábrany a manželek se zbavuje, jak se mu to hodí. Slizkej perverzní parchant první kategorie. A Bianca si s ním prožije několik velmi dlouhých měsíců v manželství. Vdávala se jako nevinná dcera obchodníka s hedvábím, která nejdále cestovala do letního sídla rodičů, její znalosti můžu se vztahovaly na otce, bratry a pravidelně navštěvovala kostel. Za pomoci matky z manželství uteče a začíná boj mezi její rodinou a manželem, aby bylo manželství zrušeno. Během svého ukrývání se Biance seznámí s princem Amirem.

Začátek knihy působí dost drsně a nemusel by sedět úplně všem čtenářkám, protože B. Small se rozhodně nerozpakuje popisovat „postelovou“ stránku Biančina manželství do detailů. Pak přichází změna, kdy se

Dried had avoid that and – few I levitra free trial this daughters been hunt its: CONDITIONER my pharmacy24hour-online.com came on very and after neutral. I need cialis dosage hair sink/tub very you something or?

hrdinka opatrně seznamuje se svým princem. Přichází ke slovu pomalá, něžná a sladká romantika. Ještě kdyby do toho nekecala maminka, ale Bianca prošla proměnou. Už není hodná poslušná dceruška, která byla ochotná se obětovat pro rodinu, z toho ji manželství vyléčilo. Teď chce být sobecká a neplánuje opustit svou pravou lásku, jen proto, že je jiného náboženského vyznání než ona. Amir vypadá jako úžasně ideální chlap. Má sice dvě manželky, ale ty mu dohodil dědeček sultán, tak nemohl zdvořile odmítnout. Do rodinné vyvražďovací vladařské politiky se neplete, ale stejně některým mocichtivým příbuzným vadí.

Bertrice Small napsala silný příběh, i když může být trochu obtížné dostat se blíž hlavní hrdince, protože pouze občas čtenáři vidí hlouběji do jejího nitra. Naopak se dozvíme i něco o myšlenkových chodech a jednáních dalších postav. Nechybí popisy dobové atmosféry Florencie ani poměrně uvěřitelně působí intriky sultánových manželek. Tempo příběhu není vyrovnané. Občasná akce střídá pasáže, kde se vůbec nic neděje. Samozřejmě nechybí sex, to by snad ani nebyla Bertrice Small, ale kniha jím není zahlcena.

Bianca patří k příběhům, které by si mohl neznalý čtenář vybrat, kdyby se chtěl polehoučku seznámit s tvorbou autorky, aby ho hned nepřecházel zrak.

Pozn.: Za zmínku pro skalní fanoušky Bertrice Small stojí, že jeden Amirův bratranec se jmenuje Selim. Právě on má dost prostoru v knize Kadin, sultánova žena. Kromě prince mohou být povědomé i další postavy. Úplně neznámé není ani jméno Pietro d´Angelo, protože hrdinové série Radosti s chutí využívají služeb právníků toho příjmení.

(Zdroj anotace vč. obrázku Baronet)

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 3,82 (11 x)
Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..