CHLADNOKREVNÝ NIČEMA

Lisa KLEYPAS

v originále COLD-HEARTED RAKE

vydal Baronet 2017

chladnokrevny-nicema-lk1875, Hampshire, Anglie

LISA KLEYPAS SE VRACÍ S ÚCHVATNOU NOVOU HISTORICKOU ROMANCÍ

Čtenáři dlouho čekali na návrat autorky bestsellerů Lisy Kleypas k historickým romancím – a teď je zpátky s tou nejúchvatnější, kterou dosud napsala.

Hříčka osudu…

Devon Ravenel, nejkouzelnější hříšník Londýna, právě zdědil titul hraběte. Ke společenskému vzestupu však patří i nežádoucí povinnosti… a nemálo překvapení. Panství je samý dluh a dům dosud obývají tři nevinné sestry zesnulého hraběte… spolu s Kathleen, lady Trenearovou, krásnou mladou vdovou, jejíž důvtip a odhodlání se vyrovnají Devonovým.

Souboj vůlí…

Kathleen ví, že nemilosrdnému ničemovi, jako je Devon, nemůže důvěřovat. Ale jejich ohnivá vzájemná náklonnost se nedá popřít – a od chvíle, kdy ji Devon poprvé vezme do náručí, přísahá, že udělá všechno, co je třeba, aby mu patřila. Kathleen zjišťuje, že podléhá jeho obratnému erotickému svádění, a zbývá už jen jedna otázka:

Dokáže své srdce uchránit před nejnebezpečnějším mužem, jakého kdy poznala?

Hodnocení: skoro :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ano, po dlouhé době nová historická romance od Lisy Kleypas. Ano, čte se to hezky. Ale těmi superlativy bych šetřila.

Devon nejprve z nečekaného dědictví nadšený není a hodlá se ho co nejrychleji zbavit. A tak spolu se svým bratrem přijede na Eversby Priory a zjišťuje, jak je vše v zanedbaném stavu.

S Kathleen, vdovou, po svém bratranci, bývalém hraběti a majiteli panství, se setkává za nepříliš přátelských okolností. Počáteční antipatie se ale relativně brzy změní na vzájemnou přitažlivost a v Devonovo brzké prozření, že se panství nechce zbavit a nechat tak Kathleen a své tři sestřenice – Helen a dvojčata Pandoru a Cassandru – na holičkách.

Devon se rozhodne panství zrekonstruovat, čímž má záminku být s Kathleen stále v kontaktu a když dojde ještě k jednomu železničnímu neštěstí, pak už zábrany padnou úplně.

Jako takový bonus se nám tu začne rozvíjet příběh Helen a Winterborna a musím říct, že v druhé polovině knihy mi tato vsuvka přišla jako příjemné zpestření jinak docela všedního a až snad trochu nudného příběhu Kathleen a Devona.

Slibný potenciál má rovněž postava Westa – Devonova bratra, tak doufám, že i on bude mít vlastní příběh (já bych ho klidně dala do kupy s Cassandrou, ale co má v plánu autorka, netuším… 😉 ).

Celou knihu jsem čekala, kdy autorka odhalí, proč je Devon tím hříšníkem a proč by měl být chladnokevný. Ale moc odpovědí jsem nedostala. Podle mě autorka moc neudržela nitku původního záměru – Devona vykreslit opravdu jako chladnokrevného ničemu – copak někdo takový roztaje jak máslo, sotva zahlédne krásnou mladou vdovu, vymění si s ní jednu slovní přestřelku a ihned přehodnotí své původní rozhodnutí prodat zanedbaný majetek po předcích a začne spřádat plány na jeho rekonstrukci? No nevím, já čekala větší napětí a drama. 🙂

Závěrem už je dodám, klidně čtěte, kniha nikterak neurazí, ale Lisa už napsala lepší příběhy, aspoň dle mého názoru. 😉

(zdroj anotace vč. obrázku www.baronet.cz) 

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 3,91 (11 x)
Loading...

2 komentáře u „CHLADNOKREVNÝ NIČEMA

  1. Dobrý den, k těmto dvěma knihám předchází Ďábel na jaře (2017) – rovněž doporučuji – a Setkání s cizincem (vyjde srpen 18).

  2. Vážně jsem moc ráda, že se autorka vrátila k historickým romancím, ale nejspíš mi chvilku potrvá, než si zvyknu na nový překlad – Domino/Baronet…
    Malé plus dávám za výběr obálky – Mám prostě ráda modrou barvu…
    První příběh mi, ale nepřišel moc zajímavý – Daleko víc se těším na příběh Rhyse a Helen…
    Knížce dávám tři hvězdičky…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..