JOSIE A KOLT

Katherine LUKA

původní česká tvorba

vydaly KKknihy.cz 2018

josie_a_kolt_lukaDvě ženy, malé dítě a široká prérie. Co je vyhnalo až sem? To je otázka, kterou si klade i průvodce karavan McDowel. Setkají se v zaprášeném městečku na západě a jejich cesty se na čas spojí. Do ryze obchodního ujednání se však zapletou hluboké emoce, a láska všechno jenom zkomplikuje. Navíc temná minulost kráčí těm dvěma za patami.

Hodnocení: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a půl

No páni, tohle bylo ale překvapení! Po typické červené knihovně se nám česká autorka Katherine Luka ukazuje úplně v jiném světle. Už podle obálky i názvu je patrné, že nás příběh tentokrát zavede do drsnějšího světa, kde se to hemží padouchy, šerify i správnými chlapy s kolty nízko u pasu. Ale nebojte, o romantiku tady také není nouze, ba naopak. Josie a kolt je román především o mezilidských vztazích a samozřejmě o lásce.

Hlavní hrdinka Josie není rozhodně žádná rozmazlená dámička s jemným vychováním. Je to tvrdá holka, která si jde za svým cílem, děj se co děj. A takové hrdinky já osobně mám velice ráda. Její sestra Lina je její pravý opak – kam ji postavíte, tam ji najdete. Ale tak to má být, protiklady tu fungují dobře a posouvají celý příběh dál.

Zato hlavní mužský hrdina, to je tedy výstavní kousek správného, tvrdého chlapa ze Západu. Colt McDowel je vážně povedená postava – je vtipný, šarmantní, správně chlapsky nemotorný v citových záležitostech – ale hlavně je to kus chlapa s dobrým srdcem.

S těmito ingrediencemi nejde vytvořit nudný příběh. Vlastně jsem ho zhltla jako malinu za jediný den. Děj plyne svižně, nutí vás číst stále dál, v příběhu není žádný zádrhel. Je pravda, že mě asi dvakrát rozladila Lina a její neustálé obavy, ale i to se v závěru příběhu vysvětlí, takže vše v pořádku. Za mě 4 a půl hvězdičky, máte-li chuť na příjemnou oddechovku třeba pod širým nebem, určitě po knize sáhněte. Vřele doporučuji.

Anotace vč. obrázku KKknihy.cz.

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,00 (1 x)

Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..