KRVAVÉ OSTŘÍ

Sarah J. MAAS

v originále THE ASSASSIN’S BLADE

vydalo CooBoo 2017

krvave_ostri_maasStaňte se svědky vzestupu a pádu Celaeny Sardothien coby adarlanského zabijáka!

Celaena Sardothien je nejobávanějším zabijákem celého Adarlanu. Jako obyvatelka Tvrze vrahů musí bezvýhradně poslouchat svého pána Arobynna Hamela, přesto však důvěřuje pouze jedinému člověku – svému kolegovi a příteli Samovi. V těchto novelách nabitých akcí se Celaena vydává na několik odvážných misí, které mají prověřit její schopnosti. Ocitne se na vzdálených ostrovech, uprostřed nemilosrdné pouště i na výpravě za osvobození otroků. Ovšem ne vždy jedná v souladu s Arobynnovými příkazy a za to by mohla zaplatit vlastním životem.

Krvavé ostří je soubor novel k sérii Skleněný trůn.

Hodnocení: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Krvavé ostří je mezihrou mezi třetím a čtvrtým dílem Skleněného trůnu, takže chystáte-li se zrovna na čtvrtý díl, dejte si chvíli pauzu a přečtete si nejprve Krvavé ostří. Novely vám leccos osvětlí a při čtení dalšího dílu se budete lépe orientovat (ne, že by to nešlo bez toho, já jsem Krvavé ostří četla také až po čtvrtém díle).

Co si budeme povídat, autorka sepsala novely nejspíš na základě velkého zájmu o postavu Celaeny – ve Skleněném trůnu jsou letmo zmíněna fantastická dobrodružství z minulosti, ze kterých se autorka (a její management) rozhodli vytěžit co nejvíc. Jako samostatná kniha by Krvavé ostří nejspíš neobstálo. Jenže Skleněný trůn už má tolik fanoušků, že si autorka může dovolit vydat knihu jenom pro ně. 

Mně osobně se asi nejvíce líbila novela o výcviku u Tichých vrahů, naopak ta o léčitelce mi přišla krapet zbytečná. Přesto kniha jako celek funguje, namlsá vás a navnadí na další pokračování. 

P.S.: Skleněnému trůnu jsem naprosto propadla, hned jsem si všechny díly koupila do knihovničky. Krvavé ostří jsem si však vypůjčila pouze z knihovny a myslím, že u toho to také zůstane. To jen rada pro ty, kdo váhají, zda novely potřebují mít ve své sbírce 🙂

Anotace vč. obrázku www.knizniklub.cz

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,67 (3 x)

Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..