FRANCESCA

Bertrice SMALL

v originále FRANCESCA

vydal Baronet 2013

francescaStředověk, Florencie, francouzské pohraničí

Anotace:

Další příběh z nové série oblíbené autorky „Dcery obchodníka s hedvábím“ nás opět zavádí do renesanční Itálie. Po nezdaru s výběrem ženicha pro nejstarší dceru chce dát Giovanni Pietro D’Angelo své druhé dceři Francesce větší volnost při výběru manžela, dívka však všechny nápadníky odmítá a o sňatek nestojí vůbec. Zoufalí rodiče si neumí představit, že by dcera zůstala neprovdána, a tak ji víceméně lstí zaslíbí dědici vévody z Terreno Boscoso. Rozzuřená Francesca prchá do lesů, vydává se za služku v zájezdním hostinci a potká muže, který si získá její srdce – avšak budoucnost je pro ni přesto nejistá, neboť je nevěstou jiného… Dobrodružná historická romance nezklame nikoho z těch, kdo si Bertrice Small oblíbili.

Hodnocení: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a 3/4

Příběh druhé dcery z rodiny florentských obchodníků. Kdyby to Oriana věděla, tak by nejspíš svému manželovi Giovannimu Pietro d´Angelo, žádnou dceru neporodila. Nejstarší Bianca způsobila skandál, když uprchla s vnukem osmanského sultána. Její mladší sestra Francesca ve svých patnácti letech vytrvale odmítá nápadníky, protože jí aristokrat Enzo Ziani zlomil srdéčko. Rodiče Francescu na přání Lorenza di Medici pošlou do vévodství Terrana Boscosa, jehož vévoda nutně

shání manželku pro svého jediného syna Raffaela. Dědici vévodství je devětadvacet na do manželství se nijak nežene, ale když mu otec dohodí tři kandidátky, tak si začne nevěstu vybírat.

Francesca je krásná, většinou i chytrá a praktická dívka z dobré florentské rodiny. Touží po tom, aby ji její vyvolený miloval pro ni samotnou, bohužel je tvrdohlavá, vznětlivá a impulsivní. Naprosto nevhodné pro křehkou dívku z dobré rodiny. Je věrná svým přátelům a dokáže být nemilosrdná ke svým protivníkům. A vůbec se jí nelíbí, že by měla být jednou jednou ze tří „klisen pro vévodského hřebce“. Francesca netuší, jak moc se v některých ohledech podobá své vlastní matce.

Příběh o Francesce připomíná spíš historický román než historickou romanci. Potká velkou lásku svého života, ale osud jí bohužel nebyl nakloněn. Už v pouhých dvaceti letech se před ní otevírá úplně jiná životní možnost, která ji celičkou pohltí, a které celý svůj další život obětuje.

Bertrice Small napsala poutavý a dobrodružný příběh se silnou hlavní hrdinku. Na své poměry velice konzervativní a Francesca rozhodně nestřídá muže častěji než šaty. Chybí dokonce sexuální perverzák i arabský harém. Jedná se komorní příběh uprostřed větších dějin jako jsou potyčky o regentství ve Francii nebo spor mezi papežem a rodem Medici. Ani tentokrát nechybí hnusný padouch i nepřející sokyně, kteří hlavní hrdince pěkně znepříjemní život.

(Zdroj anotace vč. obrázku Baronet)

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,00 (5 x)

Loading...

[su_button url=“http://palmknihy.cz/web/kniha/francesca-8831.htm?aff_pk=cekn2012″ target=“self“ style=“default“ background=“#2D89EF“ color=“#FFFFFF“ size=“3″ wide=“no“ center=“no“ radius=“auto“ icon_color=“#FFFFFF“ text_shadow=“none“]KOUPIT E-KNIHU[/su_button]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..