V MOCI LÁSKY

Suzanne ENOCH

v originále BY LOVE UNDONE

vydal Baronet 2016

v-moci-lasky20. léta 19. století, Langley a Londýn, Anglie

Madeleine Willitsová byla nucena opustit londýnskou společnost kvůli skandálu, který nezavinila, a přijmout placené zaměstnání na venkově. Když její zaměstnavatel onemocní a v domě se objeví Quinlain Bancroft, markýz z Warfieldu, Maddie je skálopevně odhodlána ho nenávidět. Jenže to nejde. Quinova udatnost, s níž čelí venkovu, je jednoduše příliš podmanivá. Není divu, že Maddie zapomene na svou zášť v Quinově sladkém objetí… a Quin se rozhodne znovu uvést slečnu Willitsovou do vznešené společnosti. Ovšem teprve teď přijdou opravdové překážky a výzvy v podobě soků a žárlivosti! Maddie však ví, že ve skutečnosti touží jen po jediném muži, a tím je Quinlain Bancroft…

Hodnocení :mrgreen: :mrgreen:  :mrgreen: 

Maddie byla před pěti lety zkompromitována a její snoubenec ji nechal napospas osudu. Otec Maddie zavrhl a Maddie raději z domova utekla. Pokoušela se najít si zaměstnání a nakonec se jí podařilo najít si práci jako společnice Malcolma Bancrofta, mladšího bratra vévody z Highbarrow. A tak Maddie mj. pomáhá panu Bancroftovi i s péčí o Langley, a to velmi zdatně.

Jenže Malcolma před nedávnem postihla mrtvice a je upoután na lůžko, tak nezbývá, než o jeho stavu informovat vévodu. A ten vyšle na Langley svého prvorozeného syna a dědice – Quinlana, markýze z Warefieldu, aby se o Langley postaral a dohlédl na chod panství.

Maddie, která od svého společenského pádu zanevřela na všechny mladé šlechtice, z návštěvy Quina není vůbec nadšená a taky mu to hned od jeho příjezdu dává více či méně najevo (intenzita nevraživosti a sarkasmu závisí na tom, zda je poblíž Malcolm či nikoli 🙂 ). A tak Quin leckdy zažívá perné chvilky, než přijde na to, o co Maddie jde.

Ale protože se mu ta hádává společnice jeho strýce líbí (ačkoli si udělá mylnou představu, že se jedná o Malcolmovu milenku), neodolá a Maddie políbí. Při polibku je však přistihne Malcolm a donutí Quina a v podstatě i Maddie k tomu, aby Quin zajistil Maddie návrat mezi londýnskou smetánku. A protože Quin je vychovaný plnit sliby, Maddie vezme s sebou do Londýna.

Maddie to v Londýně nemá nikterak lehké, navíc se tu setkává s Quinovo snoubenkou, se svým bývalým snoubencem Charlesem, ale naštěstí i s Rafem, mladším bratrem Quina. No a než Maddie a Quinovi vyjde happyend, budou muset ještě několik překážek zdolat a taky se postavit nadutému vévodovi z Highbarrow.

Za sebe ke knize dodávám, že jsem byla z knihy opět poněkud rozpačitá. Sice děj měl potenciál, některé scény a dialogy byly vtipné a hezky napsané, ale pak (jak už se mi u některých knih této autorky stalo) najednou přišly scény, kde si autorka s některými detaily hlavu nelámala, prostě do knihy něco dala, víc se tím pak už nezabývala, anebo velmi okrajově (např. intriky Quinovy snoubenky vůči Maddie na pikniku), nebo naopak něco nechala nedotažené a nedořešené (absence i jen zmínky o potrestání únosců Maddie). Rovněž jsem se bohužel občas ztrácela v překladu, co kdo vlastně řekl a komu. Zde nevím, jestli se logika některých dialogů ztratila v překladu, nebo se ztratila už překladatelka v originálu. 🙁 Takže bohužel nemůžu hodnotit na víc než na průměr. Ale třeba budete jiného názoru. 😉

PS Jedná se o první díl série o bratrech Bancroftových.

(zdroj anotace vč. obrázku www.baronet.cz)

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,25 (4 x)
Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..