DCERA

Kiera CASSOVÁ

v originále THE DAUGHTER

vydalo CooBoo 2016

cassova_dceraPrincezna Eadlyn od malička stále dokola poslouchala vyprávění o tom, jak se potkali její rodiče. Ona ovšem ani náhodou netouží opakovat jejich romantický příběh! O svém životě však nerozhoduje sama. Její protesty jsou naprosto zbytečné, i ona si musí manžela vybrat v Selekci. Nenechte si ujít příběh další generace princeznovské Selekce!

Hodnocení: :mrgreen:   :mrgreen:   :mrgreen: 

Čtvrté pokračování série přináší příběh dcery Americy a Maxona, hrdinů předchozích dílů. Princezna Eadlyn je však úplně jiného ražení než její rodiče. Vlastně je hlavně o dost protivnější.

Mužská Selekce je sice zajímavá myšlenka, ale v reálu se koncept neosvědčil. Pokud se o prince „rve“ 35 dívek, které používají klasické ženské zbraně jako je rafinovanost, flirt atd., dostanete úplně jinou knihu, než když se o jednu nabubřelou princeznu, která chodí neustále v kalhotách, aby vyjádřila, že není žádná loutka na trůnu, rve, a to doslova, 35 nevycválaných kluků.

Ano, dojde i na násilí, jak už jsme ostatně u Selekce zvyklí. Jenže tentokrát to nejsou hrozby zvenčí, které byly v předchozích částech někdy i úsměvné, ale tady jde o násilí, kterého se soutěžící dopouští i na princezně. Od Eadlyn bych čekala, že je sama vykáže do oněch míst, nebo jim rovnou dá jednu do nosu, ale v tom okamžiku se ze silácké princezny stane křehká dívka, která hledá obranu u svých bratrů či stráží.

A romantika? I tu byste tady našli, ale není to žádná sláva. Ze všech soutěžících je sympatický vlastně jen Henri, který však rozumí jen finsky, a tak se zdá, že i tento krátký příběh je odsouzen k nezdaru. To se však dozvíme nejdříve v květnu, kdy vyjde další díl série s názvem Koruna.

Anotace vč. obrázku bux.cz.

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 3,33 (3 x)

Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..