DVŮR TRNŮ A RŮŽÍ

Sarah J. MAAS

v originále A COURT OF THORNS AND ROSES

vydalo CooBoo 2016

mass_dvur_trnu_a_ruziKdyž devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce. Úžasný a mrazivý příběh na motivy Krásky a Zvířete.

Hodnocení: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dvůr trnů a růží je prvním dílem stejnojmenné série, která je mimochodem velice dobře hodnocena na jiných knižních serverech. Ani tady kniha nedopadne jinak – 4 hvězdy za originální pojetí příběhu, který zná asi každý. Jenže Feyre není plachá Bella a Tamlin je celkem civilizované „zvíře“.

První polovina knihy je pozvolná, něžná, zábavná a romantická. Ocitneme se společně s Feyre na Jarním dvoře, jehož vladařem je právě Tamlin, blonďák s tajemnou maskou na obličeji, který se umí proměnit v pěkně nebezpečnou potvoru. Na dvoře moc dalších lidí – víl není, a to díky jakési tajemné nákaze, o které se dovídáme spíše okrajově. Jediným dalším dvořanem je vychytralý Lucien. Feyre tu tedy s těmi dvěma tráví veškerý čas a pomaloučku se zamilovává do Tamlina.

Idylka však netrvá věčně. Útoky na Jarní dvůr se stupňují a Feyre je proti své vůli poslána zpět ke své lidské rodině. Když se po čase vrátí hledat Tamlina, najde dvůr opuštěný a zpustošený. Od služebné se dozví, že Tamlina odvlekli na jiný dvůr, a to právě kvůli Feyre, protože nezlomila kletbu, o které neměla ani tušení… A aby to bylo málo zamotané, objeví se na scéně proradný vladař Nočního dvora Rhysand.

Druhá půlka příběhu je plná krve, násilí, odhodlání i zoufalství. Feyre bojuje nejen o holý život svůj, ale především Tamlinův. Romantiku tady už nehledejte, ale přesto vás ujišťuji, že knížku nepustíte z rukou. Sice bych Tamlina někdy nejraději nakopla, ale stojí to zato. Hlavně Rhys.

Recenze na druhý díl bude následovat 🙂

Anotace vč. obrázku knizniklub.cz.

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,80 (5 x)

Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..