SVATBA S WINTERBORNEM

Lisa KLEYPAS

v originále MARRYING WINTERBORNE

vydal Baronet 2017

svatba-s-winterbornem-lk1875 Londýn, Anglie

Zuřivá ctižádost přinesla neurozenému Rhysu Winterborneovi obrovské bohatství a úspěch. V podnikání i v soukromí dosáhne Rhys vždycky, čeho chce. A od chvíle, kdy potká plachou šlechtičnu lady Helen Ravenelovou, je odhodlán ji získat. Jestli ji musí připravit o počestnost, aby se za něj musela provdat, tím líp…

Helen až dosud nepřišla do styku s pozlátkovým, cynickým světem londýnské společnosti. Přesto však Rhysovo cílevědomé svádění probudí intenzivní oboustrannou vášeň. Helenino jemné vychování právě nepodporuje zarputilou jistotu, že svého nezdárného manžela dokáže zkrotit jedině ona. Rhysovi nepřátelé se proti nim spiknou, a tak mu Helen musí svěřit své nejtemnější tajemství. Riziko je nepředstavitelné… odměnou by byl život v nepřekonatelné blaženosti. A všechno to začíná… svatbou s panem Winterbornem.

Hodnocení: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a půl

Druhý díl série Ravenelových a mnohem lepší počin než díl první. Příběh Helen a Rhyse nám začal již v předchozím díle Chladnokrevný ničema a ač můj pocit, že autorka opět trochu neudržela nitku ohledně charakteru hlavního hrdiny, přetrval, přesto tento příběh se mi líbil mnohem víc a možná jsem si už i trochu zvykla na poněkud těžkopádnější překlad.

Příběh tu začíná jednou velice nezvyklou „obchodní“ nabídkou, kdy Helen navštíví Rhyse v jeho království a snaží se mu vysvětlit situaci, kterou ještě v minulém díle sama trochu vyvolala a Kathleen dokonala – zrušené zasnoubení. Jelikož Rhys po Helen stále touží a ona po něm, uzavřou (po předchozím ryze „obchodním“ vyjednávání, kdy i Helen vytáhne své drápky 😉 ) dohodu, aby si jeden druhého pro manželství pojistili – Rhys a Helen ještě téhož dne spolu stráví velmi vášnivé chvilky. 😉

A tak tímto v úvodu knihy poněkud netypickým sblížením hrdinů začíná příběh jemné, nezkušené, snad i naivní, ale přitom rozhodné a vnitřně silné Helen a životem ostříleného, zkušeného, ctižádostivého a přesto vůči Helen ohleduplného a něžného Rhyse.  

Jak už to bývá, tak i Helen a Rhys musí překonat několik překážek, než se koná ona zmiňovaná svatba, a to mj. překážky v podobě Devonova nesouhlasu se sňatkem, Helenina objevu dopisu její matky, anebo vypořádání se s jedním hamižným dědicem hraběcího titulu.

Z příběhu nebudu víc prozrazovat, ale anotaci berte trochu s nadhledem a takové drama, jak je tam nastíněno, nečekejte – oboustrannou vášeň ano, i tajemství, které by mohlo ohrozit sňatek Helen s Rhysem, ale zkrocení nezdárného snoubence nikoli (jelikož není koho krotit, bo Rhys je v přítomnosti Helen krotký jak beránek 😉 ) a ani spiknutí nepřátel – max. pokus jednoho hamižníka dostat se k troše Rhysových peněz. 🙂

Co mi však v knize chybělo, tak byla trocha toho Rhysova mrzoutství z předchozího dílu, nečekala jsem, že se z Rhyse tak rychle stane zamilovaný a dokonalý hrdina.

Knížka se čte hezky, ale i po přečtení tohoto dílu mám pořád pocit určité nedotaženosti – ať už v charakteru postav, nebo v samotném ději – prostě autorka něco nastíní, ale pak to nechá tak nějak vyšumět, proto dávám půl hvězdičky dolů.

A už se těším na příběh podnikavé Pandory. 🙂

(zdroj anotace, vč. obrázku www.baronet.cz)

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,50 (14 x)
Loading...

3 komentáře u „SVATBA S WINTERBORNEM

  1. Musím říct, že tento díl byl daleko lepší, než-li ten první. Konečně se mi tato série pomalu, ale jistě začíná líbit…
    Určitě se těším i na třetí díl, který by měl být již brzy k dostání…
    Knížce dávám čtyři hvězdičky a doufám, že další příběh bude ještě zajímavější, než-li tento…

  2. V dubnu při interview pro Cosmopolitan Lisa Kleypas nastínila představy pro další pokračování.
    Třetí knihu napsala o Pandoře a Gabrielovi St.Vincentovi, synovi hrdinů Zimní romance z čekanek. Rozepsán má příběh Dr.Garrettové a Ransoma, ztraceného Ravenela, z druhého dílu. Pátý bude příběh Cassandry a Severina, kterému říka autista s brilantním mozkem. Poslední bude teprve West, nelíbil se jí jako partner Cassandry, protože jsou pokravní bratranec a sestřenice. V příběhu ho přidá k sestře Gabriela St.Vincenta, Phoebe.

  3. První díl mě nebavil, ale Winterborna jsem si musela i koupit. Jen mě mrzí, že nezopakovala některé scény z prvního dílu.
    Ale nemůžu říct, že bych se těšila na další hrdinky :-/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..