SKLENĚNÝ TRŮN

Sarah J. MAAS

v originále THRONE OF GLASS

vydalo CooBoo 2015

mass_skleneny_trunSrdce z ledu. Vůle z oceli. Seznamte se s nájemným vrahem. V temných a špinavých solných dolech Endovieru si doživotní trest odpykává osmnáctiletá dívka. Celaene byla od dětství trénovaná k jednomu jedinému úkolu – stát se tím nejlepším zabijákem na světě, rychlým, tichým, neodhalitelným a všehoschopným. Ale udělala chybu. Nechala se chytit. Korunní princ jí nabídne poslední šanci: Svobodu výměnou za velkou oběť. Musí ho reprezentovat v turnaji, kde se proti sobě postaví 24 šampionů, těch nejlepších vrahů a zlodějů z celé země. Bude to boj na život a na smrt. Pokud zvítězí, bude volná. Ovšem její soupeři umírají nejen při soubojích, ale i za tajemných okolností – Celaene teď o svůj život bojuje nejen s nimi, ale i s něčím tajemným a děsivým, co se skrývá v pozadí.

Hodnocení: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a půl

Tak tahle trochu drsnější série je naprostá špička mezi současnou YA fantasy. Na své si přijdou všichni, kdo mají rádi příběhy prodchnuté magií, láskou a atmosférou středověku. Navíc je tu trocha násílí, neboť hlavní hrdinka Celaene se živí poněkud netradičním povoláním – je nájemným zabijákem a odteď i princovou bojovnicí v šíleném tajemném klání. Toho násilí se nebojte, rozhodně převažují jiné aspekty knihy – Celaene není jenom z ledu a oceli.

Ač je jí teprve 18, je to pěkné kvítko. Jako správná dívka miluje krásné šaty i krásné muže, ale ze všeho nejvíc knihy. A když už jsme u těch mužů – kromě korunního prince tu máme také pohledného kapitána hradních stráží. Princ Dorian je přímočařejší, ale pořád je princ. To kapitán stráží by se k nájemné vražedkyni hodil víc, jen by nesměl být přehnaně zásadový. A tak tu máme trojúhelník, který není prvoplánový a kde vůbec není jasné, kdo jakou hraje roli.

No a aby toho nebylo málo, objevují se v příběhu tajemná magická znamení, dávno mrtvé královny i ta nejpřísněji střežená tajemství celého království. Skvělá kombinace, která si zasluhuje 4,5 hvězdy. A pozor, série má stoupající tendenci, takže k té pětce se ještě dostanu.

Aktuálně má série 4 díly a jednu knihu novel. Pátý díl vyjde letos v létě.

Anotace vč. obrázku www.knizniklub.cz.

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 3,64 (11 x)

Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..