DĚDIČKA OHNĚ

Sarah J. MAAS

v originále HEIR OF FIRE

vydalo CooBoo 2016

dedicka_ohne_maasCelaena přežila smrtící soutěž i srdcervoucí ztrátu, ale zaplatila za to strašnou cenu. Teď musí cestovat do neznámé země a čelit zdrcující pravdě – pravdu o svém dědictví, která by mohla její život změnit navždy. Mezitím se na obzoru shromažďují temné síly, které chtějí zotročit celý její svět. Celaena tak musí najít sílu bojovat nejen proti vlastním vnitřním démonům, ale i proti zlu, které chce král Adarlanu osvobodit a využít pro své plány. Je dědičkou ohně a popela a neskloní se před nikým.

Hodnocení: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 

Ještě teď, víc jak tři týdny po dočtení, se oblizuju jako mlsná kočka a čekám, až dostanu přidáno. Jo, až tak dobré to bylo.

Třetí díl Skleněného trůnu nám představí Celaenu v trochu jiném světle než dosud. Pokud jste četli předchozí díl, pak víte, jaké tajemství hlavní hrdinka skrývá. Není divu, že vyrovnat se s nároky, které na ni všichni kladou (a především ona sama), není úplně jednoduché. Ale od toho jsou tu ostatní, resp. nové postavy, které jí pomohou v dalším boji.

Na mysli mám především prince Jeřába, vílího bojovníka, z něhož si i neohrožená Celaena „sedne na zadek“. Takže už žádný Chaol a jeho nekonečné vnitřní souboje o vlastní čest, ale pořádný chlap se smyslem pro humor a neochvějnou oddaností. Za Jeřába má ode mne autorka jedničku s hvězdičkou.

Další novou postavou je Manon Černozobá, čarodějnice bojující na straně adarlanského krále. Její příběh je do knihy zasazen volně, ale je jasné, s jakým cílem tu Manon vystupuje. Celaeně tak vyrůstá zdatná soupeřka, na niž se můžeme těšit ve čtvrtém díle.

I když není kniha právě tenká, děj má spád a ani na chvíli se nebudete nudit. Naopak, po zhlnutí trojky se dáte s chutí do čtyřky, která je ještě objemnější 🙂 Za mě tentokrát plný počet bodů a varování – na téhle sérii je velice snadné si utvořit závislost.

Anotace vč. obrázku www.knizniklub.cz.

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 5,00 (2 x)

Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..