KRÁLOVNA STÍNŮ

Sarah J. MAAS

v originále QUEEN OF SHADOWS

vydalo CooBoo 2016

kralovna_stinu_maasCelaena bojuje za svůj lid ve čtvrtém pokračování světového bestselleru Skleněný trůn.

Ztratila všechny, které milovala. Celaena Sardothien se vrací zpátky do říše a jediné, po čem touží, je pomsta. Brzy si ovšem uvědomí, že ve hře je mnohem víc – musí osvobodit prince Doriana, kterého pomocí magie ovládá král ze skleněného hradu. Musí zjistit příčinu královy moci! Ale hlavně nesmí zklamat svůj lid, který do ní vložil veškeré naděje.

Hodnocení: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozor, pro ty, kteří nečetli předchozí díl,obsahuje spoilery!

Ve čtvrtém dílu Skleněného trůnu již Celaena není Celaena, ale Aelin Ashryver Galathynius, právoplátná dědička Terasennu. Hádám, že už jste to, podobně jako já, věděli, takže to žádné překvapení nebude. No a jako Aelin to má mnohonásobně těžší, ale naštěstí má své věrné, kteří ji v boji vždy pomohou.

Jedním z nich je stále princ Jeřáb, který se objevil v díle předchozím. Ještě pořád trvám na slově „mňam“, kdykoliv se Jeřáb objeví (a stejně tak Celaena). Baví mě i Celaenin bratranec Aedion, který vnáší do příběhu vtip, nebo Lysandra, kurtizána se zajímavými schopnostmi. 

Zajímavou dějovou linku čarodějnice Manon tu autorka konečně propojila s hlavní dějovou linií. A dobře udělala! Manon se sem hodí a já jsem zvědavá, jak a kde se objeví příště. Myslím, že s čarodějnicemi to bude ještě zábavné.

Co vás určitě překvapí, bude vyvrcholení příběhu s králem. Pokud vám byl Dorianův otec nesympatický tak jako mě, můžete si oddechnout, tady se objeví naposledy.

A pátý díl? Právě jsem při psaní recenze udělala předobjednávku. Říše bouří by měla být dostupná cca v polovině září. Však už nás, věrné fanoušky, napíná nakladatelství na svém Instagramu celé léto 🙂

Anotace vč. obrázku www.knizniklub.cz

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,00 (5 x)

Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..