PŮLNOČNÍ KORUNA

Sarah J. MAAS

v originále CROWN OF MIDNIGHT

vydalo CooBoo 2016

mass_pulnocni_korunaCelaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její živit rozmetá na kousky.

Hodnocení: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a 3/4

První díl Skleněného trůnu mě bavil. Ale dvojka mě už bavila hodně.

Kromě toho, že si člověk zvykne na trochu drzé a klackovité chování hlavní hrdinky, rozehrává autorka naplno příběh samotné Celaeny. Dozvíme se tak spoustu věcí z jejího předchozího života a pochopíme řadu narážek.

Protože se už nemusíme zabývat žádným kláním a dalšími zbytečnými postavami, je tu spousta místa pro zajímavě se vyvíjející vztahy v trojúhelníku Dorian – Celaena – Chaol. Hlavní hrdinka se nakonec nějak rozhodne a jeden z pánů bude muset z kola ven, ale ani tak to nebude nuda. Autorka dějové zvraty umí velmi dobře, takže se máte na co těšit.

Na své si přijdou také milovníci tajemna a dobrodružství – i tady se objevuje dávno mrtvá královna, která Celaenu úkoluje, aniž by jí cokoliv vysvětlila. Do budoucna se však jedná o dost podstatné informace.

Příběh nabírá otáčky na konci knihy, kdy Chaol zjistí jedno opravdu velké tajemství. Ale to už vám neprozradím, to už si musíte přečíst. A ne že budete nejdříve číst mé další recenze, protože spoilerům se zkrátka nevyhnu. Tak hurá do knihovny, tohle za to opravdu stojí.

Obrázek vč. anotace www.knizniklub.cz.

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,00 (4 x)

Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..