TEMNÁ AKADEMIE 2: SPOUTANÍ

Gabriella POOLE

v originále DARKE ACADEMY – BLOOD TIES

vydalo Nakladatelství FRAGMENT 2012

poole-temna-akademie-2Před začátkem nového semestru se Darkova akademie stěhuje do New Yorku. Cassie už není nováčkem, který jen tápe. Stala se silnou osobností, odhodlanou skrýt svá tajemství. Poté, co byla přijata mezi Vyvolené, se musí vyrovnat se svými neuvěřitelnými schopnostmi. Její láska ji přivádí do nebezpečí a zlovolný duch v jejím nitru získává stále větší moc. Zvládne se Cassie postavit mocným silám a nenávisti? Zachrání své přátele od strašlivého osudu, anebo je zahubí, aby spasila sama sebe? Kdekoli se objeví Darkova akademie, tam je smrt nablízku…

Hodnocení:  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a kousek

Druhý díl Temné akademie je co do kvality srovnatelný s dílem prvním. V případě této série nejsou tři hvězdičky nijak špatným hodnocením, naopak. Jsou to plnohodnotné trojky, které vás skvěle zabaví na cestě vlakem, ale nezaryjí se vám do paměti coby stěžejní díla světové literatury.

Hlavní hrdinka Cassie už se na Darkově akademii trochu rozkoukala, a tak není nouze o zajímavé situace. Navíc jsou její schopnosti trochu jiného charakteru, než se všeobecně očekávalo, a dokonce ani sir Alric si neví s nepoddajnou studentkou rady. Do toho se nám vždy ve vhodnou chvíli připlete Ranjit, nejsilnější z Vyvolených a zároveň Cassiina láska a zhouba v jednom. Což už je samo o sobě zajímavý koktejl, v němž samozřejmě nemůže chybět padouch v podobě severské krasavice Kateřiny ani nejlepší kamarádka Isabella.

Ačkoli by se zdálo, že už Cassie svůj milostný život dokonale vyřešila (oproti jedničce, kde se nemohla rozhodnout hned mezi dvěma Vyvolenými), bude tenhle příběh ještě zajímavý. Protože Ranjit si prostě podle mě nezaslouží nic jiného, než praštit pánvičkou. Ale víc vám už neprozradím, přečtěte si samy 🙂

A dvojkou série nekončí. Zatímco u nás vyšly zatím díly tři, v sérii existují celkem čtyři. Tak uvidíme, zda nás Fragment v dohledné době potěší i čtvrtým dílem.

Anotace vč. obrázku Nakladatelství FRAGMENT, kterému tímto děkuji za 
recenzní výtisk.

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 4,71 (7 x)

Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..