DVŮR MLHY A HNĚVU

Sarah J. MAAS

v originále A COURT OF MIST AND FURY

vydalo CooBoo 2017

mass_dvur_mlhy_a_hnevuFeyre přežila střet s Amaranthou a vrátila se na Jarní dvůr. Avšak ani zde nemá klidu, protože ji neustále pronásledují vzpomínky na to, co musela udělat, aby osvobodila Tamlina i jeho lid. A stejně tak nemůže zapomenout ani na smlouvu s Rhysandem, s kterým má strávit jeden týden v měsíci. Ač je nyní vznešenou vílou, srdce má stále lidské. A navíc si postupně uvědomuje, že na obzoru se objevuje ještě mnohem větší zlo, než jaké kdy zažila. A tak zatímco se snaží vyznat v zákrutech vílího života, zjišťuje, že její role zachránkyně ještě neskončila. Avšak dokáže se vyrovnat s nebezpečím, které se k ní blíží?

Hodnocení: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Druhý díl ze série Dvůr trnů a růží dějově ihned navazuje na díl předchozí. Feyre a Tamlin jsou v bezpečí Jarního dvora, padouši jsou mrtví a vše se zdá být opět v pořádku. 

Jenže není. Feyre už není tou dívkou, která ráda malovala a potulovala se po lese. Je dívkou, která zavraždila dvě nevinné víly. Ačkoliv to udělala pro záchranu celého vílího světa, krev na jejích rukou a věznění na Amaranthině dvoře ji nenávratně změnily. Tamlin už také není tím zdvořilým, zamaskovaným vladařem bez dvora – je sebejistým, někdy až trochu krutým vládcem svých poddaných.

No a do toho je tu také Rhysand, který se rozhodně nevzdává bez boje. Jeho smlouva s Feyre je stále platná a on na tom k Tamlinově nevoli nehodlá nic měnit. Naštěstí pro Feyre, která by bez občasných útěků z Jarního dvora nejspíš přišla o rozum. Noční dvůr je úplně jiný svět – a Rhysand je úplně jiný než Tamlin. To všechno Feyre potřebuje k uzdravení jak fyzickému, tak především duševnímu.

Nerada bych z děje prozradila víc, než je nutné, takže ve zkratce: Rhysand rozhodně není epizodní postava, jak jsem si myslela při čtení prvního dílu, což můžu jen kvitovat. A rozhodně není takový, jaký se od začátku příběhu zdál být, takže se můžete těšit na fůru překvapení.

Za mě tentokrát čtyři hvězdy – moc mě baví autorčin styl i fantazie. Pátou hvězdu nedávám jen z důvodu určité překombinovanosti milostných vzplanutí v závěru knihy. A už se těším na další díl!

Anotace vč. obrázku knizniklub.cz.

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 5,00 (3 x)

Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..