KDOPAK JE TA ZRZKA?

Alice CLAYTON

v originále THE UNIDENTIFIED REDHEAD

vydala Mladá fronta 2013

kdopak-je-ta-zrzkaSoučasnost, USA

Anotace:

Toužila jste se někdy ocitnout ve slunném L. A.? Stát se alespoň na pár dní součástí světa plného večírků, procházek po pláži, setkávání se s filmovými režiséry, scenáristy a herci? Navíc, pokud byste na prvním večírku potkala hříšně krásného sympaťáka, který by pro vás udělal naprosto cokoliv… Té zrzce se to podařilo – jmenuje se Grace a znovu rozjíždí svou hereckou kariéru. Po prvním neúspěšném pokusu už ji nemůže nic zastavit! Je talentovaná a krásná, má zkušenosti i kamarádku s těmi správnými kontakty. A je odhodlaná neustoupit ani o píď! Na jednom z nekonečných večírků se však nečekaně setkává s Jackem, vycházející hvězdou všemi napjatě očekávaného trháku, s nepřebernou škálou milostných zkušeností, bohatou fantazií a přímo vražednou dávkou sexappealu! Mezi ním a Grace to okamžitě zajiskří, a přestože se Grace zpočátku vášnivému dobrodružství brání, nevydrží odolávat dlouho a oba dva spolu skončí… no, nejen v posteli. A aby toho nebylo málo, začíná se kolem Grace ochomýtat její studentská láska Michael…

Hodnocení: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a 3/4

Grace se po škole snažila neúspěšně uchytit v Hollywoodu, ale takových jako ona byly mraky. Časem se vrátila domů a začala si hledat cestu v životě. Teď oslavila své třicáté třetí narozeniny a rozhodla se, že tentokrát v Hollywoodu své místo získá. Je pěkná, zrzavá, talentovaná a stihla nasbírat zkušenosti. Její nejlepší kamarádka pracuje jako manažerka herců. Co víc by si mohla Grace přát? Na jednom večírku narazí na novou vycházející hvězdu – britského herce Jacka Hamiltona. Jiskra vzájemné přitažlivosti přeskočí, ale Jack je proti Grace neopeřené mládě. Je mu pouze dvacet čtyři.

Jackovi věkový rozdíl nevadí, ale Grace z něho má mindráky. Zpočátku se snaží držet jejich vztah v kamarádské rovině, protože ten kluk je příjemný, inteligentní a tak sexy společník. Jenže Jack má tvrdou palici a kupu umíněnosti  a docela jiné plány. Na svůj věk je Jack poměrně rozumný a chová se docela dospěle. Naopak Grace vypadá jako neskutečná ztřeštěná šílenka. Zkrátka dvojka k pohledání.

Sice se knížka objevuje řazená jako eroťárna, ale ve skutečnosti se jedná o vícedílnou čistokrevnou vášnivou romanci. Hollywoodské herecké vztahy rozhodně nejsou růžovou pohádkou a hlavní dvojice se musí vypořádat s davy natěšených fanynek i dvěma kariérami. Pouze jedna záležitost mezi Jackem a Grace může vzbudit totální údiv, ale jak to autorka vymyslela, tak to zkrátka je.  Celé se to odehrává z pohledu (ich-formy) Grace.

Čtenář se rozhodně nebude nudit, ač chybí výraznější dějové zvraty, ale hlavní dvojice dokáže zaujmout, pobavit a udržet si pozornost. Český překlad vypadá lehce rozporuplně. V některých chvílích by si překladatelka zasloužila pochvalu a v následující zděšený výkřik: Proč?!

 Kdopak je ta zrzka? je první díl trilogie o Grace.  

(Zdroj anotace vč. obrázku)

Čtenářské hodnocení knížky:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček
vámi nehodnoceno
prům. hodnocení: 3,73 (11 x)
Loading...

[su_button url=“http://palmknihy.cz/web/kniha/kdopak-je-ta-zrzka–8984.htm?aff_pk=cekn2012″ target=“self“ background=“#fdbcda“ size=“3″ wide=“no“ center=“no“ radius=“auto“ icon_color=“#FFFFFF“ text_shadow=“none“]KOUPIT E-KNIHU[/su_button]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..